Motorlu kuryeden dünyanın zirvesine: 65 ülkede, 150'den fazla merkez kurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Motorlu kuryeden dünyanın zirvesine: 65 ülkede, 150'den fazla merkez kurdu

Ekonomi Haberleri

Yıllar önce kurye servisi ile lojistik sektörüne adım atan Barsan Lojistik, şimdilerde küresel oyuncu pozisyonuna yükseldi. Barsan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ “41 yıllık tecrübemizle ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya çok geniş bir coğrafyada entegre lojistik hizmetler veren bir dünya markasıyız” dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Barsan Global Lojistik, 1982 yılında lojistiğin türevlerinden biri olan gümrükleme ile sektöre girdi. Zamanla attığı adımlarla lojistik hizmetlerinin tümünü kapsayacak şekilde büyüdü. 1988’de motorlu kurye servisini devreye sokan firma, bugün 65 ülkede 150’den fazla noktada küresel aktöre dönüşmüş durumda.

ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya bayrak taşıyıcımız Barsan Global Lojistik, ülkemizin dünya sahnesinde en yaygın hizmet veren şirketi hâline geldi. Firmanın üst düzey yöneticileri, kuruluşunun 41’inci yıl dönümünde gelinen noktayı ve hedeflerini Avrupa’nın en büyük limanı olan Rotterdam’da yaptıkları basın toplantısıyla duyurdu.

"GLOBAL BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİK"

“Ülkemize ve gençlerine inanıyor, güveniyoruz. Dünya genelinde, çoğu Türk olmak üzere 4 bin 200’den fazla çalışanımızla hizmet veriyoruz” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, entegre lojistik hizmetlerini global ölçüde karşılayabilen, dünya gayrisafi millî hasılasının yüzde 95’ine sahip geniş bir coğrafyada yapılanmış ilk ve tek Türk şirketi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Global dünya devlerinin ihtiyaçlarına uygun lojistik çözümlerle sektöre öncülük yapıyoruz.

Bu sayede de sektörüne yön veren global bir dünya markası hâline geldik. 41 yıllık tecrübemizle ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya çok geniş bir coğrafyada entegre lojistik hizmetler veren bir dünya markasıyız. Şirket olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşma konusundaki başarımızın ardında, kaynakların etkin kullanılması ve planlı bir önceliklendirme yapısına sahip olmamız önemli bir rol oynamakta.

Motorlu kuryeden dünyanın zirvesine: 65 ülkede, 150'den fazla merkez kurdu

YATIRIMLARI TAMAMLADIK

Bugün rahatlıkla ifade edebilirim 41 yıl önce yola çıkarken hayal ettiğimiz, daha sonra hedef olarak belirlediğimiz noktaya ulaşmış bulunuyoruz. Yatırım dönemini tamamladık. Artık hızla büyüme dönemine girdik. Bundan sonra dünya lojistik pazarının en önemli oyuncusu olmak için önümüzde hiçbir engelimiz kalmadı.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Ülkemize ve gençlerine inanıyor ve güveniyoruz. Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş iyi yabancı dil bilgisi olan gençlerimizi yetiştirmek üzere işe alıyoruz. Bu gençlerin eğitimlerinin tamamlanmasından sonra yurt dışı şirketlerimize gönderiyoruz. Yurt dışı merkezlerimiz pırıl pırıl gençlerimize emanet. Bizim en önemli kaynağımız çalışanlarımız. Dünya genelinde, çoğu Türk olmak üzere 4 bin 200’den fazla çalışanımızla hizmet veriyoruz.

LOJİSTİK DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Yolculuğumuz bugün uluslararası kara, deniz, hava ve demir yolu nakliye ağını kapsıyor. Günümüzde lojistik dünyanın en büyük sektörü. Parasal büyüklük olarak otomotiv ve elektroniğin bile üstünde. Ve diğer sektörlerin varlığını sürdürebilmesi açısından olmazsa olmaz bir sektör. Lojistiğin düşünce hızında hizmet vermesi gerektiğine inanıyor ve buna uygun yapılanıyoruz. ‘Dünya avucumuzun içinde’ mottosuyla global şirketlerin çözüm ortağı olarak yerküreyi bir ucundan diğerine katediyoruz.

TEKNOLOJİ ÖNCELİĞİMİZ

Lojistik şirketleri günümüzde birer yazılım şirketi olmak zorunda. Yapay zekânın ön plana çıktığı, endüstri devrimlerinin konuşulduğu dijital dünyada teknoloji birinci önceliğimiz. Bu alandaki yatırımlarımızı taviz vermeden kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.  Başarımızın önemli nedenlerinden biri de bu. Ayrıca şirket bünyesinde geliştirdiğimiz yalın bir yönetim sistemine sahibiz."

Motorlu kuryeden dünyanın zirvesine: 65 ülkede, 150'den fazla merkez kurdu

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...