Motorine zam geldi mi? SON DAKİKA! 16 Kasım bu gece motorine zam var mı, akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Motorine zam geldi mi? SON DAKİKA! 16 Kasım bu gece motorine zam var mı, akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akaryakıt fiyatlarına, benzine ve motorine zam var mı, zam gelecek mi araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki, motorine zam var mı? Bu gece motorine zam geldi mi? İşte akaryakıta zam var mı, gelecek mi, akaryakıt zammı detayları haberimizde…

Motorine zam mı geldi? Akaryakıt fiyatlarına, benzine ve motorine zam var mı, zam gelecek mi araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki, motorine zam var mı? Bu gece motorine zam geldi mi? İşte akaryakıta zam var mı, gelecek mi, akaryakıt zammı detayları!

MOTORİNE ZAM VAR MI?

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle dün indirim yapılan motorinin litresinde yeniden zam geliyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre mazotun litresinde bu gece 1 TL'nin üzerinde zam yapılacak.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR MU?

Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar günde 1 milyon varilden fazla petrol arzı kısıtlamasına sadık kalacaklarını yeniden teyit etmesiyle yükselişe geçen Brent Petrol, temmuz ayından sonra ilk kez 80 doların da altına indi. Haftaya 80 doların üzerinde başlayan Brent Petrol yeni günde 83 dolara kadar yükseldi. ABD Ham Petrolü ise (WTI) 80 doların altında işlem görmeye devam ediyor.

MOTORİNE YENİDEN ZAM MI GELİYOR?

Brent Petrol'ün 80 doların altına inmesi ve motorinin tonunun 778 dolara gerilemesiyle motorinin litresinde 14 Kasım salı günü yani dün saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirime gidilmişti.

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre 16 Kasım Perşembe saat 00:01'den geçerli olmak üzere yani bu gece yarısı motorinin litresinde 1 lira 14 kuruş zam yapılacak. Zam sonrasında motorinin litresi 37 TL'nin üzerine yeniden yükselecek. İndirim ile zam arasında ise 50 kuruşluk fark oluşacak.

BENZİN VE LPG'YE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Benzin fiyatında ise Ekim ayında 0.66 kuruşluk indirime gidildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak benzinin litresi ise 34-35 TL aralığına geriledi. Benzin ve LPG'nin litresinde şu an için bir indirim veya zam beklentisi bulunmuyor. Ancak petrolde yaşanan gerileme son gelişmeler indirim beklentilerini kuvvetlendiriyor. Sektör kaynaklarından bilgi geldiği takdirde akaryakıt fiyatlarında indirim veya zam haberini aktarmaya devam edeceğiz.

Motorine zam geldi mi? SON DAKİKA! 16 Kasım bu gece motorine zam var mı, akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

15 KASIM ÇARŞAMBA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul benzin fiyatı: 34,42 TL
  • İstanbul motorin fiyatı: 36,42 TL
  • İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul benzin fiyatı: 34,37 TL
  • İstanbul motorin fiyatı: 36,36 TL
  • İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

  • Ankara benzin fiyatı: 35,05 TL
  • Ankara motorin fiyatı: 37,00 TL
  • Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir benzin fiyatı: 35,16 TL
  • İzmir motorin fiyatı: 37,19 TL
  • İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...