Motorine büyük indirim! Benzin ve motorin kaç TL oldu? 30 Mart güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen:
Motorine büyük indirim! Benzin ve motorin kaç TL oldu? 30 Mart güncel akaryakıt fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Dün Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen görüşmeler sonrası brent petrol fiyatı 100 dolara kadar gerilemişti. Özellikle Rusya tarafından yapılan açıklamalar piyasalarda rahatlama oluşturmuştu. Türkiye’nin müzakerelerdeki duruşu ise iki taraftan da olumlu karşılanmıştı. Piyasalarda yaşanan rahatlama ile Brent petrol fiyatı 120 dolardan 100 dolara kadar geriledi. Petroldeki bu gerileme ise akaryakıtta indirim beklentisi oluşturmuştu. Dün yapılan açıklama ile motorin ve benzinin litre fiyatına 1,55 TL indirim uygulandı. İndirimin ardından araç sahipleri “Benzin kaç TL oldu? Motorine ne kadar indirim geldi? Motorinin litre fiyatı ne kadar?” sorularını sormaya başladı. İşte güncel 30 Mart 2022 akaryakıt fiyatları.

Dün İstanbul’da gerçekleşen Rusya ile Ukrayna müzakereleri piyasalarda olumlu bir havaya neden oldu. Küresel piyasalardaki rahatlama ile altın ve petrolde sert düşüşler yaşandı. Yaşanan düşüşlerin ardından akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuştu. Araç sahiplerinin beklediği indirim ise geldi. Dün geceden itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş indirim geldi. Gelen indiriminin ardından “Motorinin litre fiyatı ne kadar oldu? Benzin kaç TL? Motorine ne kadar indirim geldi?” soruları sorulmaya başlandı. İşte güncel akaryakıt fiyatları… 

MOTORİNE İNDİRİM! MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ TL OLDU? 

Brent petroldeki gerileme ile dün geceden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,55 TL indirim geldi.

30 MART BENZİN FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 19,70
Ankara benzin fiyatı: 19,78
İzmir benzin fiyatı: 19,80

30 MART MOTORİN FİYATLARI

İstanbul motorin fiyatı: 22,08
Ankara motorin fiyatı: 22,18
İzmir motorin fiyatı: 22,19

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...