Motorine bir zam daha geldi! Gelen zamla fiyatlar 24 TL’yi aştı: 25 Mart akaryakıt fiyatları ne kadar?

Düzenleyen:
Motorine bir zam daha geldi! Gelen zamla fiyatlar 24 TL’yi aştı: 25 Mart akaryakıt fiyatları ne kadar?

EKONOMİ Haberleri

Brent petrol fiyatlarının 120 dolar kadar çıkması piyasaları alarma geçirdi. Brent petroldeki bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına yansırken, motorine bir zam haberi daha geldi. 24 Mart gece yarısı benzin ve motorine gelen zammın ardından dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1 lira 37 kuruş daha zam geldi. Gelen zamla birlikte “Motorine ne kadar zam geldi? Benzine zam geldi mi? İstanbul ve Ankara motorin fiyatları ne kadar?” soruları sorulmaya başlandı. İşte güncel benzin ve motorin fiyatları…

Rusya ve Ukrayna savaşının etkisiyle Brent petrol fiyatlarındaki artış pompaya yansıyor. 120 dolara kadar dayanan Brent petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorine bir zam daha geldi. Gelen zamla beraber “25 Mart Cuma günü motorin fiyatları ne kadar oldu? Motorine zam geldi mi? Benzinin fiyatı kaç TL oldu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte güncel Ankara ve İstanbul motorin ve benzin fiyatları...

MOTORİNE BİR ZAM DAHA 

Türkiye Petrolleri tarafından ilan edilen güncel listeye göre, 25 Mart Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 37 kuruş zam geldi. Zam sonrası İstanbul'da ortalama motorin fiyatı ortalama 23.64 TL seviyelerine yükseldi. Öte yandan benzinin fiyatı ise 20 lira seviyelerine dayandı.

ANKARA VE İSTANBUL’DA MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU? 

23 Mart saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 60 kuruş, motorinde 1 lira 62 kuruş zam geldi. Bu zammın hemen ardından 25 Mart'ta motorine 1.37 TL zam geldi. Zam sonrası Ankara ve İstanbul benzin motorin fiyatları 25 Mart tarifesi şu şekilde:

Bu geceki zamla birlikte, İstanbul Avrupa yakasında da bir litre benzinin fiyatı 19,69 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 23,58 TL’ye yükseldi. İstanbul Anadolu yakasında ise bir litre benzinin fiyatı 19,70 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 23,60 TL’ye yükseldi.

Ankara'da ise  bir litre benzinin fiyatı 19,78 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 23,68 TL’ye yükseldi.

Motorine bir zam daha geldi! Gelen zamla fiyatlar 24 TL’yi aştı: 25 Mart akaryakıt fiyatları ne kadar?

BRENT PETROL NE KADAR? 

Rusya ve Ukrayna arasında atılan diplomasi adımları ile düşüşe geçen Brent petrol, 100 dolara kadar gerilemişti. Özellikle Rusya tarafından gelen nükleer silah açıklaması Brent petrolün yükselişe geçmesine neden oldu. Brent petrolün varili, bugün uluslararası piyasalarda 119-120 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Petrol fiyatlarının artması, motorine zam olarak yansıdı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...