Motorin indirimi bileti ucuzlatıyor

Motorin indirimi bileti ucuzlatıyor

EKONOMİ Haberleri

Dünyada ham petrolün varil fiyatı 85 dolarlardan 60 dolar seviyesine indi. Hatta 35-40 dolarlık seviyeler konuşuluyor.

Diğer yandan eylül ayında 7,25 TL olan dolar da 5,25’lere kadar düşünce akaryakıt fiyatlarında peş peşe indirim yapıldı. İndirimle benzin 6,09 TL’ye, motorin de 5,98 TL’ye kadar geriledi. Akaryakıtta düşen fiyatlar, karayolu taşımacılık firmalarında fiyatların tüketici lehine değişmesine sebep oldu. Otobüsçüler Federasyonu, bir toplantı yaparak fiyat indirme kararı aldı. Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, firmaların yüzde 80’inin indirim kararına katıldığını söyledi.

YİNE İNDİRİRİZ
Mustafa Yıldırım, hükûmete geçtiğimiz dönemde akaryakıt zamlarının ÖTV’den karşılanması ve fiyat indirimine katkısı sebebiyle teşekkür etti. Yıldırım “Kara yolu ülkesiyiz. Onun için akaryakıt fiyatlarının olması gereken nokta burası. Böyle devam ederse fiyatlarımızı bu seviyenin biraz daha altına indirme şansımız olacak diye düşünüyorum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...