Moskova’ya kimlikle seyahat için ilk adım

Düzenleyen:
Moskova’ya kimlikle seyahat için ilk adım

Ekonomi Haberleri

Uçak krizinden sonra normalleşme hızlandı. Önce iade-i ziyaret, ardından pasaportsuz seyahat ve otellerde ruble ile ödeme masaya gelecek...

Buket Güven ANKARA
Uçak düşürme olayı sonrasında gerilen Ankara-Moskova hattındaki ilişkiler eski havasına dönüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağustos ayında Rusya’nın St. Petersburg kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından şimdi de Rusya’dan Türkiye’ye bir iade-i ziyaret bekleniyor. Bu ziyaretin öncelikte Dışişleri Bakanlığı seviyesinde olması öngörülüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un olası ziyaretinin Rusya Devlet Başkanı Putin’in ziyaretinin de yolunu açacağı değerlendirmeleri yapılıyor.
KİMLİKLE SEYAHAT RUBLE İLE ÖDEME
İki ülke arasındaki ilişkilerin eski seyrini yakalayabilmesi için Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye pasaporta gereksinim duymadan kimlikleriyle seyahat edebilmeleri için müzakereler yapılıyor. Türkiye’de tatil yapmak isteyen tüm Rus turistlerin pasaportunun olmaması üzerine harekete geçen yetkililer söz konusu turistlerin pasaportsuz sadece kimlikle Türkiye’ye gelişinin yolunu açılması için çalışıyor. 
Öte yandan Rusya’dan turist akışını yeniden sağlamak için çeşitli girişimler de yapılıyor. Bu çerçevede otellerde ve ticari noktalarda ruble ile ödeme yapılması için de iki ülke arasında müzakereler yapılıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...