Mor sertifikayla 1 milyon öğrenci

- Güncelleme:
Mor sertifikayla 1 milyon öğrenci

Ekonomi Haberleri

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından Sabancı Vakfı desteğiyle 15 yıldır yürütülen Mor Sertifika Programı, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında öğretmen ve öğretmen adaylarını ödüllendirmeyi sürdürüyor.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

Bu yıl ikincisi düzenlenen mor sertifika programı eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği ödüllerinde farklı branş ve sınıflardan öğretmen ve öğretmen adayları ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici “Mor Sertifika, toplumsal cinsiyet konusunda siz değerli öğretmenlerimiz vasıtasıyla gelecek nesillerin eğitimine odaklanarak önemli bir işi daha başarıyor. Toplumsal cinsiyet farkındalığıyla yetişecek yeni nesiller, eşitsizliklerin beslendiği kaynakları görebilme anlamında akranlarından farklılaşarak dünyaya filtresiz bakabilecekler. Cinsiyet kalıpları ile ayrımcılığın olmadığı bir dünya için gerekli bilinci kazanabilecekler” dedi.

SU Gender Direktörü Prof. Dr. Hülya Adak, Mor Sertifika’nın 15 yıllık serüvenini kutladıklarını belirterek “15 yılda 5 bini aşkın öğretmene, onların hayat boyu ulaştıkları öğrenci sayılarını düşünürsek, bir milyona yakın öğrenciye ulaşabilmiş olduk” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...