Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor! Pilot bölge belli oldu, işte tüm detaylar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor! Pilot bölge belli oldu, işte tüm detaylar

Ekonomi Haberleri

Minibüslerin, İstanbulkart sistemine dahil edilmesi UKOME tarafından kabul edildi. İstanbullular artık, İstanbulkart'ın verdiği tüm imkanları minibüslerde de kullanabilecek. Toplu ulaşımda devrim niteliğindeki kararın ilk olarak nerede uygulanacağı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında minibüslerin İstanbulkart sistemine dahil edilmesi kararı kabul edildi. Karar ile İstanbullular, İstanbulkart ile minibüse binme imkanına kavuşacak. Devrim niteliğindeki kararın ayrıntıları ortaya çıktı.

PİLOT BÖLGE ARNAVUTKÖY

Haberler'de yer alan habere göre uygulama önce pilot bölge Arnavutköy'de hayata geçecek. Daha sonra etap etap tüm İstanbul'a yayılacak.

ÜNİVERSİTELİLER DE ÖĞRENCİ TARİFESİNDEN YARARLANACAK

UKOME'de alınan karar ile İstanbulkart'ın "indirimli, aktarma ve ücretsiz" gibi uygulamaları minibüslerde de geçerli olacak. Bu karar liseye kadar geçerli olan öğrenci tarifesinin minibüslerde de uygulanmasının önünü açacak. Yeni uygulama ile üniversite, açık öğretim gibi kurumlarda da öğrencilik yapanlar öğrenci tarifesinden yararlanabilecek.

İşte İstanbulluların yeni uygulama ile kazanacağı haklar:

  • Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) geçerli olacak. Yani minibüse bindiğinizde de artık aktarma yapabileceksiniz.
  • Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler belediye tarafından karşılanacak. Böylece minibüs esnafı da mağdur olmayacak.
  • İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak. Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak.
  • Elektronik bilet sistemine geçilmesi ile birlikte araçlardaki yolculuk verilerine erişilebilirlik artacak hat, güzergah, sefer ve araç planlaması daha hızlı yapılabilecek.
  • Araçlara GPS, kamera, filo yönetimi vb donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine zaman entegrasyonu sağlanacak. Araç ve sefer denetimleri kolaylaşacak.

Kaynak: Haberler

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...