Milyonlarca kişinin iş aradığı sosyal medya ağı, yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milyonlarca kişinin iş aradığı sosyal medya ağı, yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor!

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca kişinin iş ve işçi bulduğu ABD merkezli kariyer odaklı sosyal medya ağı LinkedIn, yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Pandemi sonrasında yaşanan küresel kriz nedeniyle ABD merkezli firmaların başlattığı işten çıkarma dalgası giderek büyüyor. Twitter, Amazon, Microsoft ve daha birçok şirket ekonomik nedenlerden dolayı çalışan sayısında azalmaya gitti. İşten çıkarma dalgasına ABD merkezli kariyer odaklı sosyal medya ağı LinkedIn de katlıyor. Milyonlarca kişinin iş ve işçi bulduğu site yüzlerce kişinin işine son verecek.

LINKEDIN YÜZLERCE KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR

Microsoft'a ait profesyonel ağ platformunun CEO'su Ryan Roslansky, Pazartesi günü personele yazdığı bir mailde, ekonomik koşullara yanıt vermeyi ve işletmeyi daha çevik hale getirmeyi amaçlayan değişikliklerin bir parçası olarak 716 rolün işine son verileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Pazar ve müşteri talebinin daha fazla dalgalanması ve gelişmekte ve büyümekte olan pazarlara daha etkin bir şekilde hizmet verebilmesi nedeniyle, satıcıların kullanımını genişletiyoruz. Ayrıca katmanları kaldırıyoruz, yönetim rollerini azaltıyoruz ve kararları daha hızlı almak için sorumlulukları genişletiyoruz" denildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...