Milyonlar bu haberi bekliyordu: Ev hanımlarına emeklilik geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Milyonlar bu haberi bekliyordu: Ev hanımlarına emeklilik geliyor

Ekonomi Haberleri  / TRT Haber

Milyonlarca ev hanımı bu haberi bekliyordu. Hükümetin seçim vaatlerinden biri olan ev hanımlarına emeklilik müjdesinin, ikinci torba yasa hazırlığında bir kez daha gündeme geldiği öğrenildi. Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılırken son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş çalışma hayatında yapılacak yeni düzenlemeleri merakla bekliyordu. Yeni torba yasa düzenlemesinin detayları netleşti. Torba yasa teklifinde en dikkat çeken başlık ise ev hanımlarına emeklilik imkanı oldu. 

Kendine ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alınacak. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak.

ÖDENECEK PRİMLERE DEVLET DESTEĞİ

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile devreye alınacak destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Mevcut asgari ücrete göre, bu tutar aylık bin 430 lirayı buluyor.

Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Böylece, ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE MECLİS'E GELECEK

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde de 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

İkinci adımda, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi gelecek. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Torba yasanın kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...