Millileşme hız kazanacak

Millileşme hız kazanacak

Ekonomi Haberleri

Seçimle birlikte Türkiye'nin savunma sanayinde hayata geçirdiği hamlelerle başlattığı millileşme süreci hız kazanacak.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında Türkiye'nin en hızlı büyüyen firması olan ve bu yıl TOBB tarafından açıklanan en hızlı büyüyen 100 şirket arasına 13'üncü sıradan giren Ankaref'in Genel Müdürü Erhan Binici, Türkiye'de seçim atmosferinden dolayı sadece iç siyasi konulara odaklanıldığını belirterek, “Ulaşımdan sağlığa, eğitimden bilişim ve teknolojiye kadar hemen her sektörün bekleme pozisyonu aldığı bir geçiş süreci yaşadık. Katma değeri yüksek yerli üründe kamunun rolü çok büyük. Keskin bir virajı döndük ve şimdi önümüz düz. Hep beraber tam gaz ileri gitme vakti” dedi. Binici, Ar-Ge ve inovasyon konusunda bir an önce doğru adımların atılması gerektiğini kaydetti.
Turkcell'den girişimciye karşılıksız destek
“Startup” olarak da adlandırılan girişimci şirketlerin sayısının son dönemde büyük oranda arttığını ve destek sıkıntısı yaşadıklarını gören Turkcell, yeni bir program geliştirdi. Turkcell Partner Adaylığı Programı sayesinde erken aşamadaki girişimler, Turkcell'in sunduğu girişim koçluğu, mentorluk, teknik altyapı ve finansman desteği gibi imkânlardan karşılıksız faydalanabiliyor. Şirketler turkcellpartner.com üzerinden 9 Aralık tarihine kadar online başvuru yapılabiliyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...