MHR GYO halka arz oluyor... Kentsel dönüşümü sigortalı yapacak

- Güncelleme:
MHR GYO halka arz oluyor... Kentsel dönüşümü sigortalı yapacak

Ekonomi Haberleri

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ve MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, sigorta gücünü arkasına alan gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüme hız ve güven kazandıracağını anlattı...

Gelişen gayrimenkul sektörü, hisse senedi piyasasında yerini almak için büyük bir hazırlık içinde. Maher Holding şirketlerinden MHR GYO, halka arz için gün sayıyor. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ve MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, halka arz çalışmaları devam ederken, yeni geliştirdikleri ‘sigortalı kentsel dönüşüm’ sistemini sisteme entegre etmeyi planlıyor. Sistemin ayrıntılarını, TGRT Haber’de Celal Toprak’un sunduğu İş Dünyası programında  anlatan MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, borsada son 2 ayda 2, geçen hafta da bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketinin halka arz onayı aldığını, son üç şirketle birlikte gayrimenkul yatırım ortaklığı şirket sayısının 42’ye çıkacağını, kendilerinin de önümüzdeki ay bu şirketler arasında olmak istediklerini söyledi. Borsada işlem gören sigorta iştirak şirketi olan ilk GYO olacaklarını söyleyen Kaçmaz “Ana ortaklarımız Quick ve Corpus Sigorta. Dolayısıyla iki sigorta şirketinin iştiraki GYO olarak da ilk olacağız” dedi.

Bunun dışında elektronik ödeme sistemleri olan dijital para sistemine sahip bir şirketleri de bulunduğunu söyleyen Kaçmaz “Biz yapacağımız projelerde DASK, bina tamamlama ve kefalet sigortası gibi sigortalardaki etkileşimden yararlanarak bunları kullanacağız. Konut finansmanında da aktif olarak kullanacağız. Dijitalleşen dünyada yer almak üzere Qpay şirketimizi de devreye alacağız. Biz bazı şirketler gibi borsa gelirini borç kapatmak için değil yeni oluşumlar için kullanacağız” dedi. Ahmet Yaşar da MHR GYO’nun SPK denetiminde olduğunu, bütün bilançoların şeffaf olduğunu dile getirdi.

ÜLKEMİZDE BU ALANDA AÇIK VAR

Sigorta şirketlerinin desteğiyle kentsel dönüşümde iddialı olacaklarını söyleyen Nurkan Kaçmaz “Ülkemizde bu alanda açık var. Kentsel dönüşümde bina tamamlama sigortasını’ aktif olarak kullanıp diğer şirketlerden ayrışacağız” dedi.

TAMAMLAMA SİGORTASI DÖNÜŞÜMÜN GARANTİSİ

Konutun çok riskli bir yatırım alanı olduğunu, söyleyen Ahmet Yaşar “Sigorta şirketi projeyi sigortalayıp güven uyandıracak, denetimi yapacak. Bu hayatımıza daha çok girdiğinde kentsel dönüşüm daha hızlı olacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...