Mevsimlik işçiler kayıt altına giriyor! Kim, nerede çalışıyor devlet bilecek

Düzenleyen:
Mevsimlik işçiler kayıt altına giriyor! Kim, nerede çalışıyor devlet bilecek

Ekonomi Haberleri

Mevsimlik işçilere yönelik yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Ülke içinde sürekli hareket hâlinde bulunan ve çocuklarıyla değerlendirildiğinde sayıları yaklaşık bir milyonu bulan mevsimlik işçilerin, çalışma için bulundukları şehirlerde, yer bildirimi direkt olarak kimlik numaralarıyla yapılabilecek.

Osman Çobanoğlu

Dün meclise sevk edilen ve önemli vergi düzenlemeleriyle gündeme gelen torba yasa tasarısında, mevsimlik işçilerle bu düzenleme yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “Mevsimlik Tarım İşçileri Bilgi Sistemi”nin (e-METİP) kurulması konusundaki çalışmalarını sona yaklaştırdı. Söz konusu işçilerin geçici yerleşim alanlarındaki kimlik bildirimi doğrudan kolluk birimleri tarafından alınacak. Bu veriler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sanal ortamda paylaşılacak. Yaklaşık bir milyon kişi, çalışmak amacıyla bulundukları şehirlerde kimlik bildirimi yapamadığı için, 12 ay kendi ikametlerinde görünüyordu. Yasayla getirilen madde, bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Çalışma Bakanlığı, mevsimlik tarım işçilerinin ikamet edeceği yerlerle ilgili de önemli bir proje yürütüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...