Meslek odaları artık sivilleşmeli

- Güncelleme:
Meslek odaları artık sivilleşmeli

Ekonomi Haberleri

'Sivil Toplum Örgütü' tanımının 'gönüllü birlikteliği' ifade ettiğini belirten Aslan, "Oysa meslek odaları, gönüllü bir birlikteliğe dayanmıyor" dedi

Hak-İş Başkan Yardımcısı Settar Aslan, meslek odalarının kullandığı araçların plakalarının bile resmi olduğunu belirterek, artık sivilleşmesi gerektiğini söyledi. Torba yasayla, mimar mühendis odalarının harita, plan, etüt ve projelere parasal bedel karşılığı vize vermesi uygulamasına son verilmesini değerlendiren Aslan, "Meslek odaları, gönüllü bir birlikteliğe dayanmıyor; yasa zoruyla üyelik ve yasa zoruyla gelir kaynağı temelinde oluşuyor. Kullandıkları plakalar bile resmi plaka. Bir mühendis, gidip odaya üye olmadığı sürece mesleğini icra edemiyor. Burada gönüllü değil, zoraki bir katılım söz konusudur. Mevcut haliyle meslek odaları, bir sivil toplum kuruluşu değildir" dedi. Odanın üyesi bir mühendisin çizdiği proje için bir de odadan vize almasının anlamsız olduğuna dikkat çeken Aslan, "Ayrıca bu, projeyi yapan mühendise güvensizliktir ve onur kırıcıdır. Gereksiz işlemler için vatandaşlardan haraç alır gibi para almaya kimsenin hakkı olmamalıdır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...