'Merkez'in hamlesiyle 3.9 milyar dolar geldi

'Merkez'in hamlesiyle 3.9 milyar dolar geldi

Ekonomi Haberleri

"Merkez Bankasının son kararından sonra kurlar sakinleşti. 27 Ocak'tan 13 Şubat akşamına kadar Türkiye'ye 3 milyar 900 milyon dolarlık döviz girişi oldu"

nbsp;Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'de piyasaların hareketli olduğu bir dönem yaşadık. Hem uluslararası şartlar, hem de Merkez Bankamızın attığı adımlardan sonra bu dalgalanmanın boyutu düşmüş durumda" dedi. NTV'de canlı yayına katılan Babacan, şu an Türkiye'de bir kriz dönemi olmadığını vurguladı. Babacan, şunları söyledi: "Merkez Bankasının son kararından sonra döviz piyasasında yabancıların hareketi yoğunlaştı. 27 Ocak'tan 13 Şubat akşamına kadarki dönemde Türkiye'ye 3 milyar 900 milyon dolarlık yabancıların döviz girişi oldu. Kurdaki sakinlik de bu döviz girişiyle ilgili. Önemli olan o ülkenin, devletin hazinesinin borcunu ödeme kapasitesidir. Bu konuda Türkiye'nin durumu çok sağlam. Çok şükür şu anda Türkiye'de kriz dönemi yok. Toplu çözüm paketi gerektirecek bir durum da yok."
Babacan, Türkiye'yi kırılgan gösteren FED raporuna ilişkin olarak da, "Acaba istikrarsızlık döner dolaşır bize mi dokunur mu diye bakıyorlar. Yine kendilerini merkeze koydukları bir bakış açıları var. Açıkçası bu çok doğru değil. Dünyanın en büyük ekonomisinin, para birimi bütün dünyada rezerv olarak kullanılan bir ekonominin para politikalarını uygularken başkalarını da dikkate alması lazım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...