Merkez müdahale etti, Dolar çakıldı

- Güncelleme:
Merkez müdahale etti, Dolar çakıldı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası ek parasal sıkılaştırmaya başlayacağını açıkladı. Haberin ardından dolar hızlı bir şekilde 1,90 TL'nin altına geriledi.

Merkez Bankası son siyasî olaylarla artan dövizdeki oynaklığa müdahale etti. Bankadan yapılan açıklamada ek parasal sıkılaştırmaya başlanacağı, bunun etkin ve geçici olmasının esas olduğu belirtildi. Merkez Bankası daha önce de bu müdahalenin sinyalini vermişti. Haberin ardından dolar 1.90 TL'nin altına inerken, döviz sepeti de 2.20 TL'nin altına geriledi. Dün 76 bin 386 puandan kapatan borsa da güne yüzde 0,86 kazançla açıldı.BIST100 dün yüzde 2,5 kayıpla kapanmıştı. Bugün sabah saatlerinde polisin Taksim Meydanı'na müdahalesiyle ısınan siyawsi gündem piyasaların yine nbsp; birinci gündem maddesi. Gün içinde açıklanacak büyüme ve cari açık rakamları yine piyasanın radarında olan veriler olacak. Başbakan Erdoğan'ın Çarşamba günü Gezi Parkı protestocularının bir kısmıyla görüşecek olması piyasaların yine beklediği gelişmelerden biri olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...