Merkez doları mengeneye alacak

Merkez doları mengeneye alacak

Ekonomi Haberleri

ABD'nin faiz artırımına haziran ayında başlayabileceğine ilişkin beklentiler ve seçimlere doğru tansiyonun yükselmesiyle dolar 2.70 sınırına dayandı.

ABD para birimi haftanın ikinci gününün ilk yarısında art arda 2.67 lira ve 2.68 lira sınırlarını aşarak 2.6873 liraya yükselerek rekor kırdı. Doların rekor kırmasının ardından bir açıklama yapan Merkez Bankası 22 Nisan 2015 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirim, Türk lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağını ifade etti. Dolar Merkez'in sözlü müdahalesiyle tekrar gerileyerek 2.6650 sınırına kadar çekildi. nbsp;
Öte yandan New York'ta ekonomistlere sunum yapan Merkez Bankası mart ayı itibarıyla kamu enerji şirketlerine yapılanlar dahil bu yılki döviz satışının 7.2 milyar dolar olduğunu belirtti. Sunumda şunlar kaydedildi: "Çekirdek enflasyon gerilemeye devam ediyor. Yüksek gıda enflasyonu manşet enflasyonda iyileşmeyi geciktiriyor. İç talepte yavaşlama, zayıf maliyet faktörleri ve gıda fiyatlarındaki kısmı düzelme dezenflasyon sürecine destek olacak. TCMB orta vadede fiyat istikrarı hedefi çerçevesinde temkinli para politikası duruşunu koruyacak. Cari işlemler dengesinde iyileşmenin sürmesi beklenmekte."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...