Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra piyasalarda son durum! Altın ve dolar ne kadar oldu?

Düzenleyen:
Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra piyasalarda son durum! Altın ve dolar ne kadar oldu?

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Piyasaların merakla beklediği karar sonrası gözler dolar ve altına çevrildi. Yatırımcılar tarafından ise “TCMB faiz kararı sonrası dolar-euro kaç TL? 17 Mart 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Altında son durum ne?” soruları sorulmaya başlandı. İşte Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. TCMB’nin kararına göre göre yüzde 14 olan faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bırakma kararı aldı. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolar-euro kaç TL oldu? Altın yükseldi mi? İşte piyasalardaki son durum…

DOLARDA SON DURUM 

Güne 14,61 seviyelerinden başlayan dolar/TL kuru kararın hemen öncesinde 14,72 seviyelerinde hareket ediyordu. Merkez’in faiz kararı sonrasında dolar/TL yüzde 1'den fazla yükselişle 14,77 seviyelerinden değerleniyor. 16,25 seviyelerinde bulunan Euro TL ise kararın ardından 16,34 TL'den el değiştiriyor.

Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra piyasalarda son durum! Altın ve dolar ne kadar oldu?

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR 

ABD Merkez Bankası (Fed) 2018 Kasım ayından bu yana ilk kez dün akşam faiz artışı kararı verdi ve politika faizini 25 baz puan artırdı. Fed’in faiz kararının sürpriz olmaması nedeniyle altın fiyatlarındaki düşüş yerini yükselişe bıraktı. Ons altın bugün yüzde 1’e yakın değer kazanarak 1940 doların üzerine çıktı. Ons altın ve dolardaki yükselişten destek bulan gram altın fiyatı da Fed sonrası 898 lirayı görmesinin ardından yeni güne 908 liradan başladı. TCMB’nin faiz kararı öncesi 920 liranın üzerini test eden altının gram fiyatı şu sıralar 919 liradan değerleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU 

Para Politikası Kurulu (PPK), yılın üçüncü toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakıldı. Karar öncesinde gerçekleştirilen anketlerde katılımcıların büyük bir çoğunluğu TCMB'nin faizlerde değişikliğe gitmesini beklemiyordu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...