Merkez Bankası’nın faiz kararına altın ve dolar nasıl bir tepki verdi? İşte piyasalardaki sıcak gelişmeler…

Düzenleyen:
Merkez Bankası’nın faiz kararına altın ve dolar nasıl bir tepki verdi? İşte piyasalardaki sıcak gelişmeler…

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı faiz kararını açıkladı. Değişikliğe gitmeyen Merkez Bankası, faizi yüzde 14’te sabit tuttu. Piyasaların merakla beklediği kritik karar sonrası altın ve dolar fiyatları merak konusu oldu. Peki TCMB’nin faiz kararı sonrası dolar kuru kaç TL? Altın fiyatlarında son durum ne? Gram ve çeyrek altın ne kadar? İşte dolar ve altın fiyatlarındaki anlık ve güncel rakamlar…

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 Nisan ayında faizi yüzde 14’te sabit tutma kararı aldı. Alınan karar sonrası piyasalarda hareketlilik başladı. 

DOLAR VE EURO’DA SON DURUM 

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolar kurunda kurda kayda değer bir artış yaşanmadı. Dolar 14,62'lerde seyrederken, Euro/TL de 15,93 lira düzeyinden el değiştiriyor.

Merkez Bankası’nın faiz kararına altın ve dolar nasıl bir tepki verdi? İşte piyasalardaki sıcak gelişmeler…

ALTIN FİYATLARINDA HAREKETLİLİK 

ABD enflasyon son 41 yılın en yüksek seviyesini görürken, Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıklamaları altın fiyatlarını sert bir şekilde etkiledi. Ons altın yüzde 2’ye yakın değer kazanarak Nisan ayının en yüksek seviyesini gördü. Dolar/TL kurunun 14,60’ın altına sarkmasıyla gram altın 930-926 lira aralığında işlem gördü. Ons altın 14 Nisan Perşembe günü 1970 dolar seviyesinden işlem görüyor. Sabah 926 liradan güne başlayan gram altın ise faiz kararı sonrası yükselişe geçerek 930 lira seviyelerine dayandı.

MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), yılın dördüncü toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakıldı. Dolar endeksi önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 99,7'de dengelendi. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 artışla 1,0910'dan alıcı buluyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...