Merkez Bankası'ndan TL mevduat gelişimini destekleyecek adım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkez Bankası'ndan TL mevduat gelişimini destekleyecek adım

Ekonomi Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevduatlardaki Türk lirasının payına göre değişen oranlarda komisyon alınmasına karar verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) TL mevduat gelişimini destekleyecek adımlarına bir yenisini ekledi. TCMB, TL mevduatı düşük bankalara uygulayacağı komisyon oranlarında artırıma gitti. TCMB’den bugün bankalara gönderilen yazıya göre TL mevduat/katılım payı oranı yüzde 50’nin düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına yüzde 8 komisyon uygulanacak. Bu oran bir önceki düzenlemede yüzde 3 olarak belirlenmişti.

TL payı yüzde 50 ile 60 arasında olan bankaların zorunlu karşılıklarından ise yüzde 3 komisyon alınacak. TL mevduat oranı yüzde 60’ın üzerinde olan bankalara ise herhangi bir komisyon uygulanmayacak.

YENİ ORANLAR 23 ARALIK HESAPLAMA TARİHİ İTİBARİYLE GEÇERLİ

Yeni oranlar 23 Aralık hesaplama tarihinden itibaren uygulanacak. Böylece, daha önce dövizden TL’ye dönüşlere göre yüzde 5 olarak belirlenen komisyon uygulamasına da 23 Aralık hesaplama tarihi itibarıyla son verilecek.

TCMB bu uygulama ile 2022 Para ve Kur Politikası metninde paylaşılan yabancı para yükümlülük maliyetlerinin artırılması ve TL mevduat gelişimini destekleyecek mekanizmalarının önceliklendirilmesi kapsamında yeni bir adım daha atmış oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...