Merkez Bankası TL'nin ağırlık kazanması için kararlı: Erkan'dan OVP sonrası bankacılarla temas

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Merkez Bankası TL'nin ağırlık kazanması için kararlı: Erkan'dan OVP sonrası bankacılarla temas

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan Orta Vadeli Program sonrasında bankacılık sisteminde TL'nin ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektör ile bir araya geldi.

Ekonominin 3 yıllık haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. 

ERKAN BANKACILARLA TL'Yİ KONUŞTU

TBB'den yapılan açıklamada, toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde TL'nin ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentilerin görüşüldüğü bildirildi.

MERKEZ BANKASI KARARLI

Açıklamada, "TBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Çakar, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirtmiştir. TCMB Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde TL cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurgulamıştır. TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdi." ifadeleri kullanıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...