Merkez Bankası referans faiz oranını da düşürdü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkez Bankası referans faiz oranını da düşürdü

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası, kurumsal kredi maliyetlerindeki üst sınırı belirleyen referans faiz oranını kasım ayı içinde düşürdü. Banka 177 baz puan indirimle faiz oranını yüzde 12,19 olarak ilan etti.

Merkez Bankası kurumsal kredi maliyetlerinin üst sınırında belirleyici olan referans faiz oranını açıkladı. Kasım ayı için bir önceki aya göre 177 baz puan düşürerek yüzde 12,19 olarak ilan etti.
Bankacıların verdiği bilgiye göre TCMB'nin azami komisyon oranlarına ilişkin metninde açıklanan referans oran aylık yüzde 1,08'den kasım için yüzde 0,95'e düşürüldü. Bu yıllık olarak yüzde 13,96'dan yüzde 12.19'a düşüş anlamına geliyor.

YILLIK FAİZ ORANINI EKİMDE 140 BAZ PUAN İNDİRDİ

TCMB referans yıllık faiz oranını eylülde 100 baz puan ekimde yaklaşık 140 baz puan indirmişti.
TCMB'nin referans faiz oranı kısa süre önce uygulamaya alınan, kurumsal kredi maliyetlerinin belirli bir oranı aşanları için ek tahvil tutma zorunluklarında kullanılıyor.

REFERANS FAİZ ORANI NE DEMEK? 

Referans Faiz Oranları (“IBOR”), periyodik olarak ilgili otoritelerce kamuya açıklanan ve finansal işlemlerde referans olarak kullanılan faiz oranlarıdır. Oranlar, pek çok finansal ürün ve sözleşmelerde referans olarak kullanılabilmektedir.

MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ 150 BAZ PUAN DÜŞÜRDÜ

Ağustos ve eylül toplantılarında 100 baz puanlık indirim kararı alan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu sefer 150 baz puanlık faiz indirimi kararı aldı. Politika faizi yüzde 12'den 10.5'e çekildi. PPK tarafından yayımlanan karar metninde "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır" ifadeleri dikkat çekti.

Kaynak: Reuters

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...