Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? SON DAKİKA TCMB Kasım faiz kararı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? SON DAKİKA TCMB Kasım faiz kararı açıklandı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kasım ayına ait faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararı kaç oldu?

Merkez Bankası faiz kararı kaç oldu, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI KAÇ OLDU?

Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.

Kasım ayı faiz kararının Dünya devlerinin yıl sonu kararı olan yüzde 40 tahmini Kasım ayında gerçekleşti. TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin dünyaca ünlü dev bankaların tahminlerini sizler için derledik.

KASIM AYI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! DETAYLAR

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası faiz kararını açıkladı. Ekonomistlerin tahminleri bu ay faiz artırım sürecinin 250 baz puanla devam edeceği yönündeydi. Merkez Bankası bir haftalık repo faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.

BEKLENTİLER 250 BAZ ARTIŞ YÖNÜNDEYDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın yayımladığı beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 37,50'ye çıkartılacağını tahmin etti. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri, yüzde 37,50 ile yüzde 40,00 arasında değişti.

JP MORGAN KASIM AYI FAİZ TAHMİNİ

ABD'li yatırım bankası JP Morgan politika faizinin kasımda 250 baz puan artırılacağını öngörüyor. Dev banka aralık toplantısında da 250 baz puanlık artış yapılacağını tahmin ediyor.

SOCIETE GENERALE

Societe Generale, kasım toplantısında politika faizinin 250 baz puan artışla yüzde 37,50 seviyesine çıkacağını düşünüyor. Aralık ayında da benzer bir hamle ile politika faizinin yıl sonunda yüzde 40'a çıkarılacağını bekliyor.

MORGAN STANLEY

Morgan Stanley de politika faizinin kasım toplantısında 250 baz puan artışla yüzde 37,50'ye çıkmasını bekliyor. ABD'li banka, TCMB'nin 2024 ilk çeyrek sonuna kadar faiz artırımlarına ara vermesini ve faizin Nisan 2024'te yüzde 40'a yükseltileceğini öngörüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...