Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor: Doların yönü belli olacak! Kritik karar öncesi dolar ve euroda son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor: Doların yönü belli olacak! Kritik karar öncesi dolar ve euroda son durum

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası bugün saat 14.00’de faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi döviz kurları yatay seyirde devam ediyor. Merkez’in kararı döviz kurlarını nasıl etkiler? Peki, dolar ve Euro ne kadar? Karar sonrası ne olur? İşte güncel 20 Ekim dolar ve Euro...

Piyasalar Merkez Bankası’nın açıklayacağı verileri bekliyor. Banka eylül ayında yüz baz puan indirerek yüzde 12'ye çekmişti. Piyasa beklentileri Merkez Bankası’nın bu ayda 100 baz puan indirim yapacağı yönünde. Dolar kuru güne yatay seyirde 18.58'te başlarken, euro ise 18,1731 TL'den başladı.
Dün en düşük 18,5528, en yüksek 18,7351 seviyelerini gören dolar, günü 18,5791 seviyesinde kapattı. Euro ise dün en düşük 18,1383, en yüksek 18,4509 seviyelerini gördü. Euro, günü 18,1617 seviyesinde kapatmıştı. 

ERDOĞAN: FAİZ TEK HANELERE İNECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu kardeşiniz, bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin." diyerek faiz indirimlerinin süreceğinin işaretini vermişti. Erdoğan "faiz tek hanelere inecek" ifadesini kullanmıştı. 

MERKEZ BANKASI’NDA LİRALAŞMA KARARI

TCMB'den 'liralaşma' kapsamında yeni karar çıktı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e güncelledi. 
Karar bankaları daha fazla TL tahvil almaya zorladığından dolayı 10 yıllık tahvil getirisi 161 baz puan düşüşle yüzde 11,51 seviyesine geriledi. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...