Finansal hizmetlere güven yükseliyor! Merkez Bankası açıkladı: İstihdamda artış beklentisi güçlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Finansal hizmetlere güven yükseliyor! Merkez Bankası açıkladı: İstihdamda artış beklentisi güçlendi

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası finansal hizmetler verisini açıkladı. Finansal hizmetlere güven Temmuz ayında da arttı. Verilere göre istihdam artış bekleyenlerin beklentisi giderek güçlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Temmuz ayı Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni (FHGE) açıkladı. Finansal hizmetler sektöründeki gelişmeleri takip etmek amacıyla, Finansal Hizmetler Anketi'nin farklı sorularına verilen yanıtların birlikte değerlendirilerek özetlendiği bir gösterge Temmuz ayında da artış gösterdi.

143 KURULUŞ KATILDI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre finansal sektörde faaliyet gösteren 143 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre Temmuz ayında FHGE, bir önceki aya göre 3,7 puan artarak 162,3 seviyesinde gerçekleşti.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisinin FHGE’yi artış yönünde etkilediği, son üç aydaki hizmetlere olan talebin ise FHGE’yi azalış yönünde etkilediği görüldü.

İŞ DURUMU VE HİZMETLERE TALEP SON 3 AYA GÖRE GÜÇLENDİ

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir miktar zayıfladığı, gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise güçlendiği görüldü.

İSTİHDAMDA ARTIŞ BEKLEYENLER GÜÇLENDİ

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç aydaki istihdamda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin artış bildirenler lehine döndüğü, gelecek üç aydaki istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin bir miktar güçlendiği gözlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...