Merdiven altı ürüne dikkat

Merdiven altı ürüne dikkat

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazanda ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısının arttığını belirterek “Vatandaşlar bu fırsatçılara mahal vermemek için, ramazan alışverişlerini yaparken güvenilir esnafı tercih etmeli” dedi.

Palandöken; ramazanda artan gıda alışverişlerinin “merdiven altı” tabir edilen üreticileri iştahlandırdığını, özellikle salam, sucuk, sosis, kavurma ve kaşar peyniri gibi ürünlerde tağşiş yapıldığını savundu. İçine gıda boyası konularak üretilen şekerlemeler, Antep fıstığı yerine bezelye tozuyla yapılan baklavalar ve bunlar gibi çok sayıda olumsuz örnekle karşılaşıldığına dikkati çeken Palandöken, yol kenarında araç arkalarında satılan, köy ürünü diye pazarlanan birçok ürünün insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Piyasada oluşmuş fiyatların altındaki etiketlere şüpheyle yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Palandöken “Maliyetlere bakıldığında 3-5 liraya tatlı da pasta da olmaz” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...