Memurun gözü ikinci teklifte: Bakan Işıkhan ile Memur-Sen'den kritik buluşma

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memurun gözü ikinci teklifte: Bakan Işıkhan ile Memur-Sen'den kritik buluşma

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emeklinin merak ettiği ilk zam teklifini açıklanmasının ardından gözler kamu işvereninin ikinci zam teklifine çevrildi. Yarın açıklanması beklenen teklif öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen ile kritik buluşma gerçekleştirdi.

Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinde süreç devam ediyor. Toplu sözleşme kapsamında 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memura Kamu İşveren Heyeti memura 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 yılının ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam olmak üzere toplamda yüzde 42 zam teklif etti. Gözler hükümetin yarın açıklaması beklenen ikinci zam teklifine çevrilmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Memur-Sen ile kritik buluşma gerçekleştirdi.

IŞIKHAN SENDİKA BAŞKANLARIYLA BİR ARADA

NTV'nin aktardığı habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların genel başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, toplu sözleşme sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi.

GÖRÜŞMEDE TALEPLER ELE ALINDI

Görüşmede sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepleri ağırlıkla ele alındı. Oransal zam teklifinin yenilenmesi beklenirken sendikalar, hizmet kollarının taleplerinin karşılaşmasının da önemli olduğunu belirtti.

MEMURUN TALEBİNE OLUMLU YAKLAŞIM

Bakan Işıkhan'ın taleplerin birçoğuna olumlu yaklaştığı belirtildi. Görüşme sonrasında hizmet kollarının taleplerinin önemli kısmının kabul edilmesi bekleniyor. Oransal zam konusunda ise revize teklif beklenirken Memur-Sen'in, sürecin hakem heyetine gitmeden tamamlanmasından yana olduğu belirtiliyor.

GÖZLER İKİNCİ ZAM TEKLİFİNDE

Kamu işvereninin teklifininin Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi nedeniyle hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek.
Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.
 
Kaynak: NTV
 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...