Memura fazla mesai ve deprem tazminatı: 6 ay geçerli olacak

- Güncelleme:
Memura fazla mesai ve deprem tazminatı: 6 ay geçerli olacak

Ekonomi Haberleri

Deprem bölgelerindeki kamu çalışanları ile geçici görevlendirilen memura 6 Şubat’tan itibaren 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat verilecek. Saat başına 10 lira 80 kuruş mesai ücreti ile memurun eline fazladan 3 bin 32 lira geçecek.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Kahramanmaraşlı depremlerden etkilenen illerdeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa ile Adana’nın Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır’ın Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, Elâzığ’ın Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışmakta olan; Devlet Memurları Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personele, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalıştırılan personele, kanun hükmünde kararname (KHK) ve diğer mevzuat uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, ilgili mevzuatı uyarınca istihdam edilen diğer personele 6 Şubat’tan itibaren 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat verilecek.

GEÇİCİ GÖREVLE GİDENLER DE ÖDEME ALACAK

Söz konusu bölgelerde geçici olarak görevlendirilenler de tazminattan yararlanabilecek. Tazminattan, eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda her bir eşe bu tutarın yüzde 75’i verilecek. Tazminat, fiilen görev yapılan süreyle orantılı olarak ay sonunda yatırılacak ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak.

Öte yandan, bu illerde deprem sebebiyle fiilen fazla çalışma yaptırılan Devlet Memurları Kanunu’na tabi personele, 6 Şubat’tan itibaren 6 ay süreyle, ayda 90 saati geçmemek üzere, saat başına yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen fazla çalışma ücretinin 2 katı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, fazla çalışma ücreti olarak verilecek. Fazla çalışma ücreti ile geçici olarak görev yapan personele ödenecek tazminat ise ilgili valiliklerce açılan özel hesaptan ödenecek.

MEMUR-SEN: ÖDEME 3 BİN 32 LİRAYI BULACAK

Memur Sendikaları Konfedarasyonundan da konuya ilişkin açıklama geldi. Bölgedeki personele 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tutarında tazminat ödeneceğinin hatırlatıldığı açıklamada “Yine bahse konu il ve ilçelerde, depremler nedeniyle fiilen fazla çalışma yaptırılan personele de deprem tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ayda 90 saati geçmemek üzere bütçe kanunun da belirlenen fazla çalışma ücretinin 2 katı tutarında (5,40 x 2 = 10 lira 80 kuruş) saat başı fazla çalışma ücreti ödenecektir. Bu suretle deprem bölgesinde sürekli görevle fiilen çalışan veya geçici olarak görevlendirilen kamu çalışanları, aylık 3 bin 32 TL tutarında tazminat ve fazla çalışma ücreti almış olacaklar” denildi. AFAD tarafından Adana, Diyarbakır ve Elâzığ’ın tamamı ile Sivas’ın Gürün ilçesi “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmiş olmasına rağmen karar kapsamına alınmamasının eksiklik olduğuna dikkat çeken MEMUR-SEN'in açıklamasında, bu eksikliğin giderilmesi gerektiği de ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...