Memur yeni zam teklifine odaklandı: Memur-Sen'den hükümete vakit kaybetmeyin çağrısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memur yeni zam teklifine odaklandı: Memur-Sen'den hükümete vakit kaybetmeyin çağrısı

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emeklinin merak ettiği ilk zam teklifini açıklanmasının ardından gözler kamu işvereninin ikinci zam teklifine çevrildi. Memur-Sen'den vakit kaybetmeyin çağrısı geldi.

Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinde süreç devam ediyor. Kamu işvereni merak edilen zam teklifini açıklarken, Memur-Sen'den çağrı üstüne çağrı geliyor.

HÜKÜMETTEN MEMURA YÜZDE 42 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamu İşveren Heyeti'nin olarak memurlara ilk zam teklifini açıkladı. Kamu İşveren Heyeti memura 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 yılının ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam olmak üzere toplamda yüzde 42 zam teklif etti.

MEMUR-SEN MEMNUN OLMADI

Toplu sözleşme kapsamında 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen Memur-Sen hükümetin tekliften memnun olmadı. Yetkili konfederasyon olarak memurları görüşmelerde temsil eden Memur-Sen, verilen teklifin Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin de altında kaldığını belirterek kabul etmedi. Memur-Sen 10 maddelik yeni çağrı yaparak, zam teklifinin güncellenmesini istedi.

Memur yeni zam teklifine odaklandı: Memur-Sen'den hükümete vakit kaybetmeyin çağrısı

MEMUR-SEN'DEN VAKİT KAYBETMEYİN ÇAĞRISI

Gözler hükümetin ikinci teklifine çevrilirken, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'dan yeni açıklama geldi. Tonbul, teklifin bugünde yapılabileceğini belirterek, hükümetin vakit kaybetmemesi gerektiğini söyledi. 

Tonbul, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyetinin zam teklifinin beklentilerinin çok uzağında olduğunu belirterek, yapılan teklifin ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Beklentilerin altında kalan düşük zam teklifinin masanın motivasyonunu düşürdüğünü ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

"Toplu sözleşme görüşmelerinde müzakereler 22 Ağustos'ta sona erecek. Bu bakımdan önümüzde sayılı günler var. Kamu İşverenin yeni teklifini yarın sunması gerekiyor ama hiç vakit kaybetmeden bugün de sunabilir. Sahip olduğumuz sınırlı süreyi çok verimli kullanmalıyız. Kamu İşvereni, müzakere takvimindeki son 6 günü göz önünde bulundurarak, beklentileri karşılayacak bir teklifle masaya gelmeli. Sözleşmenin mutabakatla imzalanmasının yolunu açmalı."

KAMU GÖREVLİLERİ REFAH PAYI İSTİYOR

Öte yandan Memur-Sen, dün 50 bin kamu görevlisiyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre memurların yüzde 90'ı hükümetten refah payı istiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...