Memur ve emekliye zam müjdesi! Cevdet Yılmaz rakam verip açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Memur ve emekliye zam müjdesi! Cevdet Yılmaz rakam verip açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam oranını ilk kez açıkladı. "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız" diyen Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklisi için farklı bir artış olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği haberi verdi.

Memur maaşında zam oranını açıklayan Yılmaz, asgari ücrete ilişkin de önemli mesajlar verdi. 

MÜJDE GELDİ! 

Yılmaz, emeklilerin yanında olacaklarını ve ellerinden gelen tüm imkanları seferber edeceklerini ifade ederek, "Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. İşçi emeklisi için farklı bir artış olacak" dedi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TRT Haber canlı yayınında konuşan Yılmaz'ın açıklaması şöyle; 

"Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var." diyen Yılmİşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Yılmaz asgari ücretin geçen yıl yüzde 107 artırıldığını belirterek, tarihi bir kararla da asgari ücreti vergiden muaf tuttuklarını hatırlattı.

"Şimdi yeni müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada." diyen Yılmaz, "İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...