Memur ve emekli zammı için özel çalışma geliyor! İşte kulislerde konuşulan formül ve zam oranları

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü 5 Temmuz'da... Kritik tarih öncesinde maaşlara yapılacak zam oranı merak konusu olmayı sürdürüyor. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislerde konuşulan özel çalışmayı ve zam oranlarını anlattı.

Asgari ücrete yapılacak zam oranının belli olmasının ardından gözler memur ve emekli maaşında yapılacak düzenlemeye çevrildi. Kamuda çalışan 5 milyonu aşkın memur ile 15 milyonu aşkın emekli zam oranının netlik kazanması için 6 aylık enfasyon rakamının açıklanmasını bekliyor. Kurban Bayramı sonrasında meclise sunulacak memur ve emekli aylıkları için TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislerde konuşulanları aktardı.

Sözcan'ın aktardığına göre memur maaşları için masada iki formül hakim. En düşük emekli maaşının üstündeki memurlar için özel çalışmanın yapılacağını aktaran Sözcan, emekliler için uygulanacak kademeli zam oranlarını da açıkladı.

Ahmet Sözcan şu ifadeleri kullandı:

MEMUR MAAŞINNA ZAMDA İKİ FORMÜL 

“Memurlar için iki formül var.  İlk seçeneğe göre, aile yardımı ile birlikte 11 bin 848’e çıkan en düşük memur maaşı yüzde 85 artırılacak. Böylece memur maaşı 22 bin liraya çıkacak. İkinci seçenekte ise maaşlara 5 bin TL seyyanen zam yapılması kalan kısmın ise oransal yapılacak zamlarla net 22 bin liraya tamamlanacak.” 

22 BİN LİRA ÜSTÜ MEMUR MAAŞINA ÖZEL ÇALIŞMA 

22 bin liranın üzerinde maaş alan memur maaşlarına yönelik de çalışmaların olduğunu kaydeden Sözcan, şunları söyledi: “En düşük memur maaşının 22 liraya çıkarılmasıyla en yüksek memur maaşının da yükselmesi gerekiyor. Açıkçası dengenin gözetilmesi gerekiyor.”

MEMUR, SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE KADEMELİ ZAM 

Emeklilerin de maaş beklentilerine değinen Sözcan, “En düşük emekli maaşı 7.500 lira. Ancak 7500 lira üzerinde emekli alanların maaşı yükseltilmedi. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Burada da kademeli bir artış 7.500 ila 10 bin lira arasında alanlara yüzde 45, 10 bin ile 15 bin lira alanlara yüzde 40’lık zam, 15 bin ile 20 bin maaş alanlara yüzde 35’lik zam, 20 bin lira üzerinde alanlara ise yüzde 30’luk zam bekleniyor. Memur, SSK ve Bağkur emeklileri de faydalanacak.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...