Memur ve emekli maaşına referans veri: İstanbul'un enflasyonu belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Memur ve emekli maaşına referans veri: İstanbul'un enflasyonu belli oldu

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından memur ve emekli maaşını yakından ilgilendiren Kasım ayı enflasyon rakamları öncesinde İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kasım ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı. TÜİK öncesinde referans niteliğindeki İstanbul'un enflasyonu yatay seyretti.

Her ayın ilk haftasında enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonlarca memur ve emekliye yıl sonunda yapılacak zam için ipucu niteliğindeki yeni rakamları gelecek hafta duyuracak. TÜİK öncesinde referans niteliğindeki İstanbul'un enflasyon oranını açıklandı. Verilere göre Kasım ayında enflasyon yatay seyretti.

İSTANBUL'UN ENFLASYONU BELLİ OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kasım 2023 Fiyat İndeksleri’ni açıkladı. 2023 Kasım ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,79, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,94 oranında arttı.

ÜCRETLİLERİN GEÇİNME ENDEKSİ YÜZDE 73

2022 Kasım ayına göre 2023 Kasım ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 73,89, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 65,01 olarak gerçekleşti.

EN ÇOK HARCAMA EĞLENCE VE KONUTTA

Kasım 2023’te Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 5,53, Konut Harcamalarında yüzde 4,95, Gıda Harcamalarında yüzde 4,84, Giyim Harcamaları grubunda yüzde 2,48, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 1,30, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 0,32 ve Diğer Harcamalar grubunda yüzde 0,15 artış, Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde 0,52 azalış izlendi.

Kasım 2023’de Toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; İnşaat Malzemeleri grubunda yüzde 14,39, Mensucat Grubunda yüzde 5,03, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 2,87, Madenler Grubunda yüzde 2,59, Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 1,88 artış izlenirken İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 0,87 azalış izlendi.

TÜİK ENFLASYON RAKAMINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

TÜİK, 3 Aralık tarihinin Pazar güne denk gelmesi nedeniyle enflasyon rakamlarını 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da Kasım ayı TÜFE ve ÜFE istatistiklerini açıklayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...