Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan enflasyon tepkisi: Memurun kayıpları artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan enflasyon tepkisi: Memurun kayıpları artıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan açıklama geldi. Memurun kayıplarının arttığını söyleyen Ali Yalçın, gerçekler görülmeli diyerek tepki gösterdi.

TÜİK tarafından bugün enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon yıllık bazda yüzde 61,36 olarak gerçekleşirken enflasyon farkı şimdiden yüzde 29,41'e ulaştı. Enflasyon rakamlarını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan dikkat çeken açıklama geldi. Yalçın, memurların kaybının giderek yükseldiğini söyledi.

FARK DEĞİL KAYIPLARI BÜYÜYOR

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yalçın, "'Enflasyon farkı alacağı artıyor' değil, 'ekonomik kayıplar büyüyor' gerçeği görülmelidir." dedi. Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"En çok etkilenen kesim ise başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sabit gelirliler olduğu unutulmamalıdır. Kamu İşvereni tarafından gerçekleştirilen söylem ve verilerle haklılığı tespit edilen Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşme'de masaya sunduğu teklifler, "Memur-Sen'in tespitleri doğru, teklifleri haklıydı" gerçeğini bir kez daha teyit etmiştir.

MEMURA OCAK AYINDA EN AZ YÜZDE 50 ZAM

Bu veriler ve tespitler çerçevesinde; Ocak ayında kamu görevlilerinin maaş/ücret artışı enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 50-52 seviyelerinde gerçekleşeceği beklenmektedir.

2024 yılı içerisinde de benzer tablo ile karşılaşmamak, "kamu görevlileri kayıp yaşıyor" söylemini tekrarlamamak için Ocak ayında yapılacak düzenlemede, hem kamu görevlileri hem de kamu görevlisi emeklileri yönüyle kayıpların telafi edilmesi gerekmektedir. Mevcut durum itibariyle; "kamu görevlilerinin enflasyon farkı alacağı artıyor" söylemini değil, "kamu görevlilerinin ekonomik kayıpları artıyor" gerçeğini görmek gerekiyor.

KAMU ÇALIŞANLARININ UCU UCUNA GEÇİNECEĞİ DÖNEMDEYİZ

Özellikle önümüzdeki 2 aylık süreç; mevsimsel etkilerin, enerji tüketiminin ve giderlerin büyük oranda artacağı, gelirin giderler arasında ucu ucuna paylaştırılacağı bir döneme giriyoruz. Özellikle savaşın etkisiyle enerji ve hammadde tarafında gerçekleşen olağanüstü artış, piyasalara yansıdığında gelir ve giderlerin denkleştirilmesi güçleşecektir.

Enflasyon farkının "dönem içerisinde yaşanan kayıp" ve "kamu görevlilerinin geçmişe değil geleceğe yönelik kayıpları telafi ediliyor" gerçekliği unutulmamalıdır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...