Memur, asgari ücretli, emekli için kritik gün! 5 aylık zam oranı belli oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memur, asgari ücretli, emekli için kritik gün! 5 aylık zam oranı belli oluyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün memur, asgari ücretli ve emekliyi yakından ilgilendiren Mayıs ayı enflasyon rakamını açıklayacak. Verilerin açıklanmasıyla, 5 aylık zam oranı belli olacak.

Temmuz ayında maaşlarına zam yapılmasını bekleyen milyonlarca kişinin merakla beklediği gün geldi çattı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), açıklayacağı enflasyon rakamıyla memur, emekli ve asgari ücretli maaşlarına yapılacak zam oranı netleşecek. 

MEMUR, EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN 5 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLUYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün saat 10.00'da Mayıs ayı enflasyon rakamının açıklayacak. Verilerin açıklanmasıyla, 5 aylık zam oranı belli olacak.

DOĞALGAZ'A ENFLASYON AYARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay ücretsiz verilmesi nedeniyle Mayıs ayında TÜFE hesabında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak. 2023 Haziran ve 2024 Mayıs arasındaki TÜFE hesaplamasında ise 25 metreküpe kadar doğalgaz tüketimi için yapılacak indirim dikkate alınacak. TÜFE hesaplamasında, 25 metreküp üstündeki doğalgaz için ödenen fiyat dikkate alınacak.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası'nın anketine göre katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,77 iken, bu anket döneminde yüzde 37,17 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,02 iken, bu anket döneminde yüzde 29,84 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,54 ve yüzde 17,74 olarak gerçekleşmiştir.

EMEKLİ VE MEMUR 4 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayında yapılan yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam yapılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15, Mart ayında 2,29 ve son olarak Nisan ayında 2,39 olarak açıkladı. 4 aylık enflasyon toplamda 15,21 oldu.

Memur ve emekli maaşlarında şimdiye kadar yüzde 6,68 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...