Sözleri küresel ekonomi çevrelerinde yankılandı: Mehmet Şimşek, yatırımcıya güven verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sözleri küresel ekonomi çevrelerinde yankılandı: Mehmet Şimşek, yatırımcıya güven verdi

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün hem İngilizce hem de Türkçe peş peşe yaptığı açıklamalarla kritik mesajlar verdi. Güvenilir program sözü veren Şimşek'in sözleri dünya gündeminde geniş yer buldu.

Piyasalarda yaşanan hareketliliğin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından dün peş peşe açıkalmalarda bulunudu. İngilizce verdiği mesajlarla yabancı yatırımcıya güven aşılayan Şimşek, Türkçe verdiği mesajlara söylentilere kulak asılmamasını ve biraz daha sabır gösteirlmesini istedi. Mehmet Şimşek'in sözleri dünya gündeminde de geniş yer buldu. 

MEHMET ŞİMŞEK'TEN GÜVENİLİR PROGRAM SÖZÜ

İngilizce olarak yayımladığı mesajda yeni ekonomi yönetiminde "şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik" sözü veren Mehmet Şimşek'in sözleri küresel piyasaların yakından takip ettiği ABD merkezli Bloomberg'de gündem oldu.

"Şimşek güvenilir program sözü verdi" başlıklı haberde, Türkiye'nin yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 900 milyar dolarlık ekonomiyi yönetmek ve güvenilir bir program tasarlamak üzere yeni bir ekip kuracağını söylediği belirtildi.

Ensonhaber'de yer alan habere göre bilgi ve birikime işaret eden Bakan Şimşek'in, tüm engellerin üstesinden gelebileceklerini ifade ettiği kaydedildi:

"Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz."

Sözleri küresel ekonomi çevrelerinde yankılandı: Mehmet Şimşek, yatırımcıya güven verdi

KURALA DAYALI POLİTİKAYA BAĞLILIĞI TEYİT ETTİ

Yahoo'nun finans sayfasında yer alan haberde, Şimşek'in, ekibini güçlendirmeye ve güvenilir ekonomik program oluşturmaya acil öncelik vereceği bilgisi paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı'nın, kurala dayalı politika oluşturmaya olan bağlılığını teyit ettiği aktarıldı.

Sözleri küresel ekonomi çevrelerinde yankılandı: Mehmet Şimşek, yatırımcıya güven verdi

"ŞEFFAFLIK SÖZÜ VERDİ"

ABC News televizyonu, Şimşek'in TBMM'de yemin ettikten kısa bir süre sonra paylaştığı mesajlarda şeffaflık vurgusu yaptığını kaydetti:

Şimşek, Türkiye'nin maliyesini 'şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik' ile yönetme sözü verdi.

Uluslararası saygınlığa sahip eski bir bankacı olan Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildiği ifade edildi.

Kaynak: Ensonhaber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...