Mehmet Şimşek yatırımcı turuna çıkıyor

- Güncelleme:
Mehmet Şimşek yatırımcı turuna çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi ekibiyle kısa vadeli hedefleri tek tek devreye sokmaya başladı.

HABER MERKEZİ ANKARA - Kademeli işletilecek süreçte, aşırı yükselen fiyat artışları dizginlenirken, finans ve bankacılık sektörünü rahatlatacak. Bu doğrultuda fiyat istikrarı sağlanarak enflasyonun kontrol altına alınacak. Tarım başta olmak üzere gıda sektöründeki aşırı fiyat yükselmelerinin önlenecek. Enflasyonun aşağı çekilmesiyle birlikte ekonomik büyüme, istihdam ve refahın önünü açılacak. Yeni düzenlemelerle işletmeler önünü görürken, tüketiciler de uygun fiyatlarla ürünlere yetişebilme imkânı bulacak. İşletmeler, tüketiciler için hem tasarruf hem de yeni yatırımlar yapabilecek.

Öte yandan yerli ve yabancı yatırımcılara güven verecek politika araçları devreye sokulacak. Sıkılaştırılmış para politikası döviz kurları Türk lirası karşısında dengelenecek. Merkez Bankasının rezervleri arttırılacak. Bu çerçevede ilk adım Merkez Bankası politika faizinin yüzde 8,5 ‘dan yüzde 15’e çıkarılması ile atıldı. Önümüzdeki ay MB Para Politika Kurulunun piyasaların beklentisi paralelinde politika faizini daha da yukarılara çekmesi bekleniyor. 

Yeni ekonomi yönetimiyle birlikte uluslararası sermayenin yatırım yapması için yurt dışı temaslara ağırlık verilecek. Uluslararası yatırımcılarla bir araya gelinecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Bakan Şimşek, geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emîrliklerine günü birlik çalışma ziyareti yaptı. Önümüzdeki günler de de Bakan Şimşek’in Körfez ülkeleri dâhil çeşitli ülkelere giderek finans ve yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirecek. İlk planda Türkiye’ye 100 milyar dolar civarında para akışının olması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...