Mehmet Şimşek ile Gaye Erkan'dan ilk yurt dışı ziyaret: Suudi Arabistan'a çıkarma yapacaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmet Şimşek ile Gaye Erkan'dan ilk yurt dışı ziyaret: Suudi Arabistan'a çıkarma yapacaklar

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yarın Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek. Bakan Şimşek'e Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan eşlik edecek. Bu ziyaret ikilinin ilk yurt dışı ziyareti olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurt dışı temasları sürüyor. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı ziyaret eden Bakan Şimşek yarın Suudi Arabistan'a çıkarma yapacak. Bakan Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da eşlik edecek.

YATIRIMCILARLA TOPLANTI YAPILACAK

Şimşek ve Erkan’ın birlikte ilk yurt dışı ziyaretinin gerçekleşeceği yarın ki görüşmeler kapsamında yatırımcı gruplarıyla toplantılar yapılacak. 

13 TEMMUZ'DA GERİ DÖNECEK

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan ile ikili görüşme yapacak Şimşek'in, temaslarını tamamlamasının ardından 13 Temmuz Perşembe günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

SUUDİ BAKAN TÜRKİYE’DE

Öte yandan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail ile görüştü.

Bakan Bolat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Al-Hogail ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta ağırladıklarını belirtti.

Türk firmalarının Suudi Arabistan'daki faaliyetleri kapsamında ilişkileri derinleştirmeye yönelik atılabilecek adımları değerlendirdiklerini kaydeden Bolat, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü tarihi ve kültürel bağlarımız olan Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşımaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...