Mehmet Şimşek, 'Finansal reformlarımızı öğrenmek istemişler'

- Güncelleme:
Mehmet Şimşek, 'Finansal reformlarımızı öğrenmek istemişler'

Ekonomi Haberleri

Dinleme skandalı ile ilgili gereken adımların atıldığını belirten Bakan Şimşek, 'Bizim finansal denetim ve reformlar konusundaki görüşümüzü öğrenmek için dinlemişler' dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, İngiltere'nin kendisini dinlediği iddialarıyla ilgili olarak gerekli adımların atıldığını söyledi. Seyitömer Termik Santrali'nin Devir Sözleşmesi imza töreninin ardından The Guardian Gazetesi'nde yer alan dinleme iddialarının sorulması üzerine, "Bizim uluslararası finansal denetim ve finansal reformlar konusunda görüşlerimizi öğrenmek istiyorlarmış. Bizim G-20 düzeyinde başka ülkelerle olan diyaloğumuzu, onlarla iş birliğimizi öğrenmek istiyorlarmış" diye cevap verdi. Gereken tepkinin ortaya konuldu- ğunu ifade eden Şimşek, "Atılabilecek baş- ka bir adım varsa, onu Dışişleri Bakanlığımızın kurgulaması söz konusu" dedi. G-20 sürecinde zaten diyalog kapısının bulunduğunu, bakanlar düzeyindeki toplantılardan önce teknik düzeyde birçok konunun masaya yatırıldığını, tartışıldığını, ülkeler arasında diyalog bulunduğunu anlatan Şimşek, "Neden böyle bir çabanın içerisine girildiğini anlamakta güçlük çekiyorum. Şu anda bir gazetedeki haber üzerine bu değerlendirmeler yapılıyor. Dış- işleri Bakanlığımızın girişimlerinin ardından yeniden bir değerlendirme yapılabilir" diye konuştu. Öte yandan telekulak skandalının büyük tepki toplaması ve Türkiye'nin Dış- işleri Bakanlığı nezdinde çalışmalara baş- laması İngilizleri korkuttu. Skandalı ortaya çıkaran Guardian gazetesi, hükümetin "ulusal güvenliği tehdit edebilecek türde bilgilerin yayımlanmaması" için harekete geçtiğini yazdı. Aralarında BBC, ITN, Sky News gibi kanalların da yer aldığı basın kuruluşlarına "D bildirimi" gönderildiğini açıklayan gazete, istihbarat kuruluşlarının dinleme taktikleriyle ilgili yayınların sansürlenmesini istediğini belirtti.Bakan Yıldız: nbsp;Kuru kayadanenerji üretmek nbsp;için çalışma nbsp;yapıyoruz
Seyitömer Termik Santrali'nin Devir Sözleşmesi imza törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kuru kaya gazıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bir gazetecinin, "Türkiye'de 100 yıllık kaya gazı var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldız, şu açıklamaları yaptı: 'Kaya gazı ile ilgili Türkiye'de büyük bir potansiyel olduğuna ilişkin ABD'nin çalışmaları var. Biz de potansiyel gördüğümüz için çalışmalar yapıyoruz. Ankara, Konya ve Nevşehir bölgesinde kaya gazı potansiyelinin olduğundan bahsedildi. Diyarbakır'da Shell ile beraber yaptığımız, bir sondaj çalışmamız var. Trakya'da da bu çalışmalarımızı yü- rüteceğiz. Bunun haricinde kuru kaya dediğimiz ve ısınmış kayanın oraya gönderdiğiniz soğuk suyla beraber ısınarak tekrar oradaki ısı transferini enerjiye dönüştü- recek bir çalışma daha başlatıldı. Özellikle Kütahya ve Manisa gibi volkanik bölgelerde daha fazla tespit ettiğimiz bir noktadır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...