Meğer her şeyi önceden tahmin etmiş... Elon Musk'ın yazdığı gizemli sayılar Bitcoin hareketleri mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Meğer her şeyi önceden tahmin etmiş... Elon Musk'ın yazdığı gizemli sayılar Bitcoin hareketleri mi?

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Bitcoin düşüş sürecine devam ederken, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın geçmişte attığı tweetler gündeme geldi. Musk’ın şu andaki Bitcoin düşüşünü öngördüğü iddia edildi. İşte gizemli sayılar ve ne anlama gelebileceğine yönelik yorumlar...

Dünyanın en popüler ve ilk kripto para birimi Bitcoin, sert şekilde düşüşe geçti. Son 24 saatte Bitcoin’in değerinde ciddi oranda bir gerileme gerçekleşti. Bitcoin’in değeri 15 Haziran 2022 Çarşamba günü öğle saatleri itibariyle 20 bin civarında. İşte bu sayı, son 18 ayın en düşük değerini gösteriyor. Üstelik son 5 günde Bitcoin’in değeri yüzde 25’e yakın düştü. 

Geçtiğimiz Kasım ayında Bitcoin 70 bin dolar civarında bir değere sahipken, şu andaki 20 bin dolarlık seviye kripto para yatırımcılarını ciddi şekilde etkiledi. Kripto para uzmanlarına göre bunun nedeni ise küresel çaptaki gelişmeler. Zira sadece kripto paralar değer kaybetmiyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, resesyon havası yayılırken enflasyon, faizler ve yaşam pahalılığı da sürekli olarak artıyor. Ek olarak, borsalar da düşüşte. Hal böyle olunca büyük yatırımcılar bile attıkları her adıma dikkat eder oldu. Pek çok kişi yatırım yapmaktan çekinir vaziyette. 

ELON MUSK, BİTCOİN DİP VE TEPE NOKTASINI MI YAZDI?

Ünlü iş insanı Elon Musk’a dönecek olursak, milyarderin kripto para birimlerine olan ilgisini biliyor olabilirsiniz. Kendisi daha çok Dogecoin ile anılıyor ve bu coin’e büyük destek sağlıyor. Milyarder girişimcinin geçtiğimiz yıl attığı ‘sayılardan’ oluşan bir tweet gizemini korurken, komplo teorisyenlerinden yeni yorumlar gündeme taşındı. 

Meğer her şeyi önceden tahmin etmiş... Elon Musk'ın yazdığı gizemli sayılar Bitcoin hareketleri mi?

Elon Musk, 14 Temmuz 2021’de kendisinin etiketlendiği “Bazı insanların bunları kodlanmış, anlamlı ve gizemli olarak yorumlayacağını umarak, geniş ve belirsiz şeyleri tweetlemeye başlamam gerekiyor. Bu zaten @BillyM2k ve tabii ki @elonmusk ile oluyor.” şeklindeki bir

gizemli 9 adet sayıyla cevap verdi. Musk, “48 61 68 61 20 74 72 75 65” cevabını verirken, komplo teorisyenlerine göre tüm bu sayılar Bitcoin’in dip ve tepe noktaları ile uyuşuyor. Kimi yorumlara göre ise bunlar koordinat olabilir. 

Bununla birlikte, Elon Musk yeni bir tweetinde ise ‘Cryptonight’ yazdı. Musk’ın bu ifade ile anlatmak istediği şey belirsizliğini koruyor. Bir kişi milyarder ismin Cryptonight isimli madencilik algoritmasını ima ettiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...