Meclis'te hızlı takvim planı: EYT kanun teklifinde son viraj

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis'te hızlı takvim planı: EYT kanun teklifinde son viraj

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık ayında müjdelediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi bugün Meclis'e geliyor. Teklifin TBMM Başkanlığına sunulduktan sonra hızla Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi, ardından da Genel Kurul’da yasalaştırılması planlanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifi bugün TBMM Başkanlığına sunulacak. Teklife ilişkin açıklama bugün AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapılacak. 2’si yürütme ve yürürlük olmak üzere toplam 5 maddeden oluşan teklifin, TBMM Başkanlığına sunulduktan sonra hızla Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi, ardından Genel Kurul’da yasalaştırılması planlanıyor.

MUHALEFET İTİRAZ ETMEZSE...

Diğer taraftan Meclis takvimine göre borç yapılandırma kanun teklifi de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Ancak AK Parti kaynakları, çok kapsamlı olan borç yapılandırılmasına ilişkin teklifin yasalaştırma sürecinin zaman alabileceğini, bu nedenle EYT’nin öne çekilebileceğine işaret ediyor. Muhalefet de itiraz etmezse, EYT teklifinin iç tüzükteki bekleme sürelerine takılmadan yasalaştırma imkânı bulunuyor.

ERDOĞAN'IN ONAYINA SUNULACAK

Meclis’ten geçtikten sonra EYT yasası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı’nın da yasayı bekletmeden onaylaması ve Resmî Gazete’de yayınlanmasının ardından, EYT emeklilik başvuruları e-Devlet ve SGK il-ilçe müdürlüklerinden alınmaya başlayacak.

Yapılan projeksiyonlara göre, ilk etapta emekliliği hak edecek yaklaşık 2,5 milyon kişiden, 1 milyon kişinin hemen emeklilik başvurusu yapacağı tahmin ediliyor. İlk maaşların 1 Mart’ta hesaplara yatması bekleniyor.

SGK'DA PERSONEL SAYISI ARTIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı da başvurularda yoğunluk öngörüsüyle SGK’da personel sayısını artırdı ve bilişim altyapısını güçlendirdi. İşlemlerde bir sıkıntı yaşanmaması için bu konuda her türlü tedbir alınmış oldu. Emeklilik işlemlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için SGK’ya bağlı emeklilik birimlerinin başvurular için hafta sonu da açık tutulabileceği belirtildi. SGK’ya yapılan başvurularda emeklilik işlemleri genellikle iki-üç hafta içinde tamamlanıyor. HABER MERKEZİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...