Meclisin gündemi enflasyon: Merkez Bankası Başkanı Erkan ilk kez vekillerin karşısına çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meclisin gündemi enflasyon: Merkez Bankası Başkanı Erkan ilk kez vekillerin karşısına çıkıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin bugünkü gündemi enflasyon. TÜİK enflasyon rakamlarının ardından Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak. İlk kez vekillerin karşısına geçecek olan Erkan, enflasyon ve para politikasına ilişkin yol haritasını açıklayacak.

Yeni yasama yılına 1 Ekim itibarıyla başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bugün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sunumuyla iş başı yapacak. Meclis'in ilk gündem maddesi, enflasyon, Bağ-Kur primlerinin düzenlenmesi ve emekli maaşlarında düzenleme başta olmak izere ekonomi olacak.

ÖNCE ENFLASYON SONRA SUNUM

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün, piyasaların merakla beklediği eylül ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Saat 10.00'da açıklanacak verilerin ardından 9 Haziran’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na atanan Hafize Gaye Erkan, ilk kez milletvekillerinin karşısına geçecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir sunum yapacak olan Erkan, enflasyonla mücadele konusunda vekilleri bilgilendirecek.

ENFLASYONLA MÜCADELE DE YOL HARİTASINI ANLATACAK

Göreve geldiğinden bu yana enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşmada önemli adımlar atan Merkez Bankası Başkanı Erkan sunumunda, yeni ekonomi politikası kadar Merkez Bankası'nın son aylarda sürdürdüğü şahin faiz politikasına ilişkin de kapsamlı bilgilendirmelerde bulunacak ve yüksek enflasyon ile hayat pahalılığına karşı izlenecek mücadeleyi vekillere ayrıntılı olarak anlatacak.

Öte yandan, Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı kararların arka planındaki gerekçeler detaylı biçimde milletvekillerine aktarılacak ve Meclis'e gelmesi planlanan ekonomi yasaları ile hayata geçirilmesi beklenen idari düzenlemeler de bilgilendirme sunumunda yer alacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...