Mavi CEO'su Yavuz: Fındık kabuğunu ilikleyeceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mavi CEO'su Yavuz: Fındık kabuğunu ilikleyeceğiz

Ekonomi Haberleri

'Mavi' olarak dönüşüm içinde olduklarını belirterek sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, jean'lerde su tüketiminin çok düşük olduğunu ve fındık kabuklarının da düğme olarak kullanıldığını bildirdi.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti. Fazla Gıda tarafından düzenlenen panelde konuşan Yavuz, Mavi olarak dönüşüm içinde olduklarının altını çizdi. Giydiği Mavi markalı jean’de, su tüketiminin çok düşük olduğunu açıklayan Yavuz, fındık kabuklarının da düğme olarak kullanıldığını bildirdi. Sürdürülebilirliğin yasal mevzuatla da desteklenmesi gerektiğine işaret eden Yavuz, mevcut vergi mevzuatının da ürünlerin geri dönüşümüne yardımcı olmasının, bu durumu hızlandıracağının altını çizdi.

CarrefourSA İSG, Kalite Güvence, Çevre ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Tayfun Akusta ise “Görünüşüne aldanma, tadına şans ver” çalışmasıyla 632 bin TL değerinde 10 ton gıdayı atık olmaktan kurtardıklarını açıkladı. Divan Çevre ve Sürdürülebilirlik Müdürü Nur Çelik de üretimden kaynaklanan 20 ton gıda atıklarını hayvan yemi olarak kullanılmasına aracılık ettiklerini, sürdürülebilirlik için restoranlarda menüleri değiştirdiklerini ve bu yıl 2 milyon liraya yakın kâr elde ettiklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...