Mars'ın dümenine Japon Hitachi geçiyor

- Güncelleme:
Mars'ın dümenine Japon Hitachi geçiyor

Ekonomi Haberleri

İki şirket arasında varılan ortaklık anlaşmasına göre, Mars Lojistik'in çoğunluk hissesi olan yüzde 51'i Hitachi'ye satılacak.

İki şirket arasında varılan ortaklık anlaşmasına göre, Mars Lojistik'in çoğunluk hissesi olan yüzde 51'i Hitachi'ye satılacak. Satış işlemi ekim ayına kadar tamamlanacak. nbsp;Japonya'nın dünyaca ünlü şirketi Hitachi, Mars Lojistik'in yüzde 51'ini almak için ön anlaşma yaptı. Hitachi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, anlaşmanın detaylarına da yer verildi. Hitachi Transport Systems'in iş birliği metninde, Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeli olduğu ifade edilerek, "Türkiye geleceği parlak bir ülke. Aynı zamanda hem Orta Doğu, hem Avrupa, hem de Kuzey Afrika pazarlarına yakın bir konumda bulunması lojistik sektörü açısından çok önemli bir avantaj" denildi. 2012 yılında 250 milyon euro cirosu ve 1000'e yakın TIR filosu olan Mars Lojistik'in yüzde 51 hissesi ekim ayına kadar Japon Hitachi'nin olacak. 325 bin çalışanı, 95 milyar dolarlık cirosu ile Hitachi, dünyanın 38'inci büyük şirketi konumunda bulunuyor. Yapılacak iş birliğiyle 103 yıllık Japon Hitachi, Mars Lojistik şirketinin ana hissedarı oluyor. Geçtiğimiz mayıs ayında da Amerika'nın önde gelen lojistik şirketlerinden olan JJB'nin (James J. Boyle amp;Co) yüzde 87 hissesini alan Hitachi Lojistik, ülkenin nakliye devlerinden biri haline gelmişti. Atılımlarına devam eden Hitachi Lojistik 27 Haziran'da da Hong Kong Lojistikle iş birliğine imza atmıştı.
Hitachi Transport Systems Başkanı ve CEO'su Yauso Nakatani, hisse alım işleminin Ekim 2013'te gerçekleşeceğini kaydetti. Japon CEO, bu satın almayla Rusya, Avrupa, Asya ve Afrika arasında önemli bir noktada bulunan Türkiye'nin şirketin küresel büyüme stratejisinde önemli bir noktaya geleceğini belirtti. 2012'de 224 milyon euroluk ciroyla lojistik pazarının en önemli oyuncusu haline gelen Mars Lojistik'in filosunda 1.000 TIR bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...