Marmaray, ulaşıma ve çevreye ilaç oldu

Düzenleyen:
Marmaray, ulaşıma ve çevreye ilaç oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin mega projelerinden Marmaray sayesinde İstanbullular, diğer araçlara göre 1 yılda 50 milyon saat zaman kazandı. Üstelik yılda 425 bin ton zehirli gazın da atmosfere karışması engellenmiş oldu.

Haber Merkezi ANKARA
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı, Marmaray’ı ve katkılarını mercek altına aldı. 29 Ekim 2013’te işletmeye açılan ve bağlantı projeleriyle de önemli katkılar sağlayacak olan dev proje, aradan geçen sürede etkisini hissettirdi. Toplam uzunluğu 76.3 km olan, demiryolu boğaz tüp geçişi uzunluğu da 13.6 km’yi bulan 5.5 milyar dolarlık proje sayesinde zamandan, mekandan ve masraftan tasarruf edilmiş oldu. Yapılan analize göre, iki kıta arası seyahatlerde diğer ulaşım imkanları ile mukayese edildiğinde İstanbullulara 1 yılda 50 milyon saat zaman kazandıran Marmaray, ilave banliyö hatları da tamamlandığında tek yönde saatte 75 bin, günlük toplam 1.2 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.
ATMOSFERE NEFES ALDIRDI
Marmaray istasyonlarından Yenikapı saatte 75 bin, Sirkeci 34 bin, Üsküdar 38 bin ve Kazlıçeşme 38 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede bulunuyor. Marmaray’ın hizmete girmesiyle atmosfere yılda 425 bin ton zehirli gazın karışmasının engellendiğinin altı çiziliyor. Marmaray’da kullanılan araçlardan 5 vagonlu dizilerde 248 oturan, bin 389 ayakta olmak üzere bin 637 kişilik kapasiteye ulaşıldığı belirtildi. Marmaray’da hizmete açılan 5 istasyonla birlikte banliyö hatlarının iyileştirilmesi kapsamında inşaatı devam eden yüzeydeki 37 istasyon ile Gebze-Halkalı arasında toplam 76.3 km’lik hat kesiminde 42 istasyonda 105 dakika seyir süresiyle kesintisiz hizmet verileceği kaydedildi. Marmaray’da kullanılacak toplam 440 demiryolu aracının 300 adedinin de Türkiye’de üretildiğinin altı çizildi. İstanbul Metrosu ile Yenikapı’da entegrasyon sağlanarak, Yenikapı-Taksim-Şişli- 4 Levent- Ayazağa’ya yolcuların güvenilir, hızlı ve konforlu bir toplu taşım sistemi ile seyahat etmesini sağlayacağı vurgulanan Marmaray, Kadıköy-Kartal arasına inşa edilecek Hafif Raylı Sistemle de entegre olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...