İndirim seferberliği

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İndirim seferberliği

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bakan Bolat’ın ‘zincir marketlerden indirim bekliyoruz’ çağrısına perakendecilerden destek gelirken; İTO ve ASO da üyelerine fiyat artırmama ve indirim çağrısında bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın ‘Zincir marketlerden indirim bekliyoruz’ çağrısına İstanbul Perakendeciler Derneğinden destek geldi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere, Bakan Bolat’ın çağrısına ilk andan itibaren destek verdiklerini belirterek “Bu süreçte her gün yüzlerce farklı ürün grubunda yaptığımız indirim kampanyalarına devam ediyoruz. Ayrıca mevcut kampanyalarımız dışında dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde yıl sonuna kadar fiyat sabitleme kararı aldık. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda vatandaşımızın bütçesini destekleyecek çalışmaları sürdürerek bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.

Dernek olarak marttan bu yana Et ve Süt Kurumu ile yapılan işbirliği çerçevesinde vatandaşlara en erişilebilir fiyatlarla kırmızı et ulaştırdıklarını vurgulayan Güzeldere, üretici firmalara çağrıda bulundu. Güzeldere, ürünlerin satış fiyatlarının zincirin son halkası olan perakendeciler tarafından belirlenmediğini belirterek şunları kaydetti: Bizler üreticiden tedarik ettiğimiz ürünleri müşterilerimize ulaştırmak için aracılık görevi üstlenerek hizmet üreten, istihdama katkı sağlayan işletmeleriz. Ürün fiyatları, üretici, tedarikçi, lojistik ve genel giderler gibi birçok faktöre bağlı olarak belirleniyor. Dolayısıyla tüketicilerimizin enflasyon karşısında dirençli kalabilmesine katkı sağlamak adına bu zincirin her halkasının elini taşın altına koyması gerekiyor. Yerel zincirler olarak büyük bir rekabet ortamında faaliyet gösterdiğimizi, enflasyonla mücadelenin bütün paydaşlarımızla birlikte omuz omuza yürütülebilecek bir mücadele olduğunu belirterek, üretici ve tedarikçilerimizin de yıl sonuna kadar zamlı ürün listelerine geçmemelerini talep ediyoruz. Tüm sektörlerden aynı özveriyi bekliyoruz.

İTO’DAN İŞLETMELERE ÇAĞRI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO’nun 750 binden fazla üyesine seslenerek “İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İTO’ya üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkânı olanları indirim yapmaya davet ediyorum” dedi. Bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Avdagiç, şöyle konuştu: Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. 

ATO’DAN DESTEK TALEBİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, tüm işletmeleri indirim kampanyasına desteğe davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat’ın gıda perakendecileri başta olmak üzere çeşitli kesimlere yaptığı çağrıyı hatırlatan Baran, tekstilden halı ve mobilyaya, beyaz eşyadan küçük ev aletlerine kadar tedarik zincirindeki tüm aktörlerin bu sürece katılması gerektiğini vurguladı. Baran, şunları kaydetti: Marketler başta olmak üzere tüm üyelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...