Markalı konutların %8’i yabancıya gitti

Düzenleyen:
Markalı konutların %8’i yabancıya gitti

EKONOMİ Haberleri

Kamu bankaları öncülüğünde faiz oranlarının yüzde 0,99’a düşürülmesinin ardından bazı özel bankalar, oranları yüzde 0,95’e kadar çekince, konut piyasasına bahar geldi.

Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre kasım ayında yeni konut fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 0,53, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,79 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamındaki satışların yüzde 8’i yabancılara yapıldı ve söz konusu ayda stok eritme hızı yüzde 3,76 olarak gerçekleşti ve yabancıya satışta son 6 aylık ortalamaların üzerine çıkıldı. Sonuçları değerlendiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetkin, kredi kullanımının düşük seviyelerde olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, faizlerde düşüş devam ettiği sürece kredili satışların artacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...