Maliye Bakanlığı, vergi verenden görüş alacak

Maliye Bakanlığı, vergi verenden görüş alacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, "Bürok-ratlarımız mükelleften, doğrudan görüş alacak. İlk çalışma tamamlandı. Toplantılar sonucunda KDV Tebliği revize edildi" dedi.

Maliye Bakanlığı, 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama Tebliği'nde ihtilaf konusu alanların netleştirilmesi için önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor. Söz konusu Tebliğin uygulamaya geçmesiyle, konunun muhataplarının bazı noktalarda düzenleme yapılması isteği gündeme geldi. Bu istekleri dikkate alan Bakan Mehmet Şimşek; bürokratlarına sahaya inme talimatı verdi. Bakan Şimşek ayrıca, bundan sonra yapılacak tebliğ değişikliklerinin mutlaka, konunun ilgilileriyle geniş toplantılar yapılarak hazırlanmasını istedi. Maliye bürokratları bunun ilk uygulamasını, KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yapılacak değişiklik için gerçekleştirdi. Bakan Şimşek, "Bürokratlarımızın 22 ilde yaptığı seminer ve toplantılar sonucunda tebliğdeki eksik noktalar, mükelleflerimizin isteği doğrultusunda yeniden düzenlendi. Bu toplantılara geniş yelpazede katılım oldu. Bürokratlarımız, bu toplantılarda kendilerine nasıl bir değişiklik istediklerini sordu, notlarını aldı ve bunun üzerine bir taslak oluşturuldu. Bakanlığımız, bundan sonra da yapacağı düzenlemelerde aynı yolu izleyecek" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...