Mahmutbey gişelerde trafik kilidi çözülüyor

Mahmutbey gişelerde trafik kilidi çözülüyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul trafiğinin en hayati noktalarından olan Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş için çalışma başlatıldı. 2 Aralık’ta bitecek çalışmaların trafikte yüzde 30 rahatlama oluşturması bekleniyor

26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devreye girmesiyle trafik yoğunluğunun durma noktasına geldiği Mahmutbey gişelerinde araçların ortak geçiş yapacağı serbest geçiş için çalışmalar başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bulunan ve araçların ortak geçiş yapabildiği serbest geçiş sistemi çalışmaları kapsamında bir gişe sökülüp serbest geçişe açıldı. Diğer gişelerin kaldırılma çalışmaları ise devam ediyor.

2 ARALIK'TA BİTECEK
Özellikle akşam saatlerinde kilometreleri bulan uzunluktaki araç kuyrukları ve trafik yoğunluğunun gişelerin kaldırılmasıyla azalması bekleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre otoyol ve Boğaz köprülerinde serbest geçiş ücret toplama sistemleri yapım işi kapsamında, Mahmutbey gişelerine araçların gişe alanında şerit seçimine gerek kalmaksızın ortak geçiş yapabileceği konstrüksiyonlar tesis edilecek. OGS ve HGS algılayıcılar bu konstrüksiyonlara yerleştirilecek. Tesis edilen konstrüksiyonların altında 4 şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmalar tamamlanacak ve yol trafiğe açılacak. Söz konusu çalışmaların 2 Aralık 2016'ya kadar süreceği açıklandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, serbest geçişle birlikte trafikte yüzde 30'luk bir rahatlama beklediklerini açıklamıştı.

İSTANBUL'UN EN HAYATİ KAVŞAĞI KONUMUNDA
Şehir dışında bir yer olan Mahmutbey'in günümüzde en hayati kavşaklardan biri haline geldiğine dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan burayı "şişe başı" olarak nitelendirmişti. Mahmutbey gişeleri, yakınındaki bütün bağlantı yollarında trafik yoğunluğuna neden oluyor. Bu dönüşümün şehiriçi trafiğinde ciddi bir rahatlama oluşturması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...