Madenler sıkı denetleniyor

Madenler sıkı denetleniyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen ‘İkinci Maden Kurtarma Yarışması’ İzmir’in Bergama ilçesinde Koza Altın İşletmelerine bağlı Ovacık Altın Madeninde başladı.

C. Fırat Aydoğmuş | İZMİR

4 gün sürecek yarışmanın açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı “Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 1’i maden sektöründe çalışmasına rağmen gerçekleşen iş kazalarının yaklaşık yüzde 8,5’i maden, özellikle kömür sektöründe gerçekleşiyor. Bu oranın çok yüksek olmasının yanı sıra 2017’den beri madenlerde gerçekleşen iş kazalarında göze çarpan bir düşüş yaşandı” dedi. Tedbirli olmanın ve arama-kurtarma pratikleri yapmanın hayati derecede önemli olduğunu dile getiren Kalaycı “Maden sahalarımızın denetimlerini az riskli, riskli ve çok riskli olmak üzere üç sınıfa ayırdık. Az riskli gruptaki madenlerimizi yılda en az bir, riskli grupta yer alan madenlerimizi yılda en az iki ve çok riskli gruptaki madenlerimizi ise yılda en az dört defa denetliyoruz” diye konuştu. TMD Başkanı Ali Emiroğlu da yarışmaya 10 maden kurtarma ekibinin katıldığını belirterek “Yarışmanın temel hedefi; ekiplerin birbiri ile tanışmasını sağlamak, dayanışma ruhunu oluşturmak, bilgi ve tecrübe paylaşımıdır” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...