Madencilerin maaş eylemi

Madencilerin maaş eylemi

Ekonomi Haberleri

Maden Ocağı'nda çalışan madenciler, "işçi ücretleri arasındaki adaletsizlik ve maaş farkı ödenmediği" gerekçesiyle dün iş bırakma eylemi yaptı.

Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan madenciler, "işçi ücretleri arasındaki adaletsizlik ve maaş farkı ödenmediği" gerekçesiyle dün iş bırakma eylemi yaptı. Mayıs ayında 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'da ocak girişinde toplanan madenciler, firma yetkilisiyle görüştükten sonra eylemlerine son verdi. Konu hakkında açıklama yapan Soma Kaymakamı Bahattin Aşçı, "İşçilerin maaşları birkaç aydır Çalışma Bakanlığı tarafından firmadan tahsil edilmek üzere ödeniyordu. Bu ay firmanın ödemesi istendi. Firma ödeyemeyince böyle bir sıkıntı ortaya çıktı" dedi. Bakanlığın bu ay da maaş ödemesi bekleniyor. Yasa gereği işçilere maaşları ödeniyor, faiziyle firmadan tahsil ediliyor. Madenciler ayrıca aynı işi yapan işçilerin bazılarına 2200, bazılarına 1900 lira maaş ödenmesinin adaletsizlik olduğunu da belirtiyor. Türkiye Maden-İş Sendikası Başkanı Nurettin Akçul ise "Sorun kısa sürede çözülmezse işin devamı zor görünüyor" açıklaması yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...